· · Коментари: 0
нега

Правилна НЕГА ТРЕПАВИЦА води до бамби погледа: Уље, чешаљ и чишћење

Једноставна правила којих се свако може придржавати.

1617277451_Depositphotos_40236701_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Због хормоналних промена у телу, стреса или нервозе, као и недостатка витамина длачице на нашем телу имају тенденцију да опадају и проређују се. Ово се односи не само на косу, већ и на трепавице и обрве.

Уколико желите да ваше трепавице постану гушће и дуже, пет једноставних савета ће вам помоћи у овоме.

Прочитајте још: Ожиљци од акни могу бити права ноћна мора: Да ли сте пробали ЛИМУН?

Увек очистите трепавице

Многе жене често занемарују чишћење трепавица од маскаре и друге козметике. Козметика не само да зачепљује поре на кожи, већ и уништава трепавице. Поред тога, важно је нежно скинути шминку са очију и не трљати трепавице свом снагом, јер ће их то оштетити. 

Чешљајте трепавице
Трепавице, попут косе, треба редовно чешљати, а нарочито након умивања. За ово је најпогоднија посебна заобљена четкица. Током чешљања, такође можете умочити четкицу у уље за раст трепавица - ефекат је врло сличан ламинирању.

Користите уља

Народни лек који заиста помаже у расту трепавица су, наравно, све врсте уља. Рицинус, чичак, уље кајсије... Многа од њих су прилично приступачна и могу се купити у било којој апотеци. Сваки дан, пре спавања нанесите уље на трепавице дуж линије капка - ово их савршено негује и убрзава њихов раст. Најважније је да пре наношења проверите да нисте алергични на неко уље.

Серум за трепавице

Многи козметички брендови стварају посебне производе за раст трепавица - на пример, серуме. Они су веома различити - постоје хормонски, ноћни и дневни, и тако даље. Пре него што их употребите, обратите се за савет свом козметичару - оно што некима одговара, другима може чак и нашкодити.

Прочитајте још: Шпањолке их обожавају: Еспадриле се враћају на велика врата

Одустаните од надоградње

Редовна надоградња трепавица доводи до тога да ваше природне трепавице опадају и спорије расту. Покушајте да одустанете од ових третмана и темељно негујете оно што вам је природа подарила – на резултате нећете дуго чекати.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.