Oglas
· · Komentari: 0
stil

Španjolke ih obožavaju: Espadrile se vraćaju na velika vrata

Pored papuča i raznih modela sandali, nekada tako moderne epadrile vraćaju se na modnu scenu.

1617094953_Depositphotos_410307290_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Zbog udobnosti i ležernog stila omiljena su obuća za lepo vreme mnogih žena.

Istorija espadrila prilično je duga, počinje još u 14. veku. Prema stilu vezujemo ih za Francusku, međurim, prem mnogim izvorima espadrile potiču iz Španije, tačnije Katalonije i Baskije.

Pročitajte još: Iz kolekcije Viktorije Bekam: Novi model NOGAVICA izazvao polemike (FOTO)

Francuski naziv „espadrille" nastaje od katalonskog imena „espardenya", a označava čvrstu mediteransku travu.

Deo modne indrustrije postaju 1960. godine kada ih je u Parizu Iv Sen Loran prvi put predstavio s petom u kolekciji za odmor. A zahvaljujući pristupačnoj ceni i lepom izgledu 80- ih godina postaju obuća mnogih dama širom sveta.

Nosile su ih Bridžid Bardo, Džeki Kenedi, Grejs Keli, a danas ih možemo videti kao deo modnih kombinacija Kejt  Midlton, španske kraljice Leticije, Dženifer Aniston...

Pročitajte još: Efektan korset i crne pantalone: Evo kako kraljica Leticija uvek odlično iskombinuje samo dve boje (FOTO)

Proleće je počelo, sačekaćemo još malo toplije dane, a onda možete da obaerete svoj model espadrila. Stilski će se savršeno uklopiti uz mnoge kombinacije, pantalone, haljine i suknje. 

Prave se od prirodnih materijala, pa su idealne za tople dane.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas