· · Коментари: 0
нега

Разлози због којих вам КОСА брзо постаје масна: Пронађите и отклоните узроке

Масно теме је чест проблем због којег жене посежу за свим могућим препаратима за негу

1604311046_Depositphotos_301370682_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Масна коса је чест и велики проблем јер изгледа неуредно, слепљено и прљаво, а стручњаци сада откривају који су заправо узроци.

Иако многи мисле да употреба погрешног шампона и регенератора, као и пречесто прање косе, доводе до овог проблема фризери кажу да то није тако.

Прочитајте још: Ова навика узрокује ОПАДАЊЕ КОСЕ: Како да то променимо

Наиме, према њиховом стручном мишљењу, један од могућих узрока је прљава четка за косу. Она може бити легло разних бактерија, посебно уколико редовно користите производе за обликовање. Накупљена прашина и остатак производа створиће зачепљени инструмент који ће се пренети у вашу чисту косу, објашњавају фризери.

Такође, завезана коса преко ноћи је узрок због чега се коса брзо масти.

Наиме, кад током ноћи завежете косу, сва се ваша природна уља концентришу на теме. То спречава да се уља распореде на цео прамен косе остављајући косу масном у близини подручја корена.

Ако су спољашњи услови такви да је висок спољни ниво влаге, коса ће због тога бити и маснија. У том случају, најбоље је у влажније доба године ускладити његу косе.

Прочитајте још: Повратак после две деценије: Враћају се УВИЈЕНИ ВРХОВИ косе

Серуми за сјај косе су врло популарни, али ако их утрљате близу темена где већ има пуно уља, коса би могла изгледати врло масно. Да бисте то спречили, концентришите серум према средини власи, а затим према крајевима.

Према мишљењу стручњака, стално додиривање косе преноси уља с врхова прстију и руку на праменове и то није добра идеја.

Недостатак витамина Б такође може бити један од разлога масније косе, као и хормонске промене.

Прочитајте још: САМО за даме са БРАОН ОЧИМА: Девојке су полуделе за шминком ПЛАВИ ЗАЧИН који даје МИСТЕРИОЗАН поглед (ФОТО)

Коришћење погрешних производа за косу и перут такође могу бити "кривци" масније косе, те треба обратити пажњу шта је то што вам не одговара и покушајте то искоренити, а коси вратити сјај и лепоту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.