Oglas
· · Komentari: 0
nega

Razlozi zbog kojih vam KOSA brzo postaje masna: Pronađite i otklonite uzroke

Masno teme je čest problem zbog kojeg žene posežu za svim mogućim preparatima za negu

1604311046_Depositphotos_301370682_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Masna kosa je čest i veliki problem jer izgleda neuredno, slepljeno i prljavo, a stručnjaci sada otkrivaju koji su zapravo uzroci.

Iako mnogi misle da upotreba pogrešnog šampona i regeneratora, kao i prečesto pranje kose, dovode do ovog problema frizeri kažu da to nije tako.

Pročitajte još: Ova navika uzrokuje OPADANJE KOSE: Kako da to promenimo

Naime, prema njihovom stručnom mišljenju, jedan od mogućih uzroka je prljava četka za kosu. Ona može biti leglo raznih bakterija, posebno ukoliko redovno koristite proizvode za oblikovanje. Nakupljena prašina i ostatak proizvoda stvoriće začepljeni instrument koji će se preneti u vašu čistu kosu, objašnjavaju frizeri.

Takođe, zavezana kosa preko noći je uzrok zbog čega se kosa brzo masti.

Naime, kad tokom noći zavežete kosu, sva se vaša prirodna ulja koncentrišu na teme. To sprečava da se ulja rasporede na ceo pramen kose ostavljajući kosu masnom u blizini područja korena.

Ako su spoljašnji uslovi takvi da je visok spoljni nivo vlage, kosa će zbog toga biti i masnija. U tom slučaju, najbolje je u vlažnije doba godine uskladiti njegu kose.

Pročitajte još: Povratak posle dve decenije: Vraćaju se UVIJENI VRHOVI kose

Serumi za sjaj kose su vrlo popularni, ali ako ih utrljate blizu temena gde već ima puno ulja, kosa bi mogla izgledati vrlo masno. Da biste to sprečili, koncentrišite serum prema sredini vlasi, a zatim prema krajevima.

Prema mišljenju stručnjaka, stalno dodirivanje kose prenosi ulja s vrhova prstiju i ruku na pramenove i to nije dobra ideja.

Nedostatak vitamina B takođe može biti jedan od razloga masnije kose, kao i hormonske promene.

Pročitajte još: SAMO za dame sa BRAON OČIMA: Devojke su poludele za šminkom PLAVI ZAČIN koji daje MISTERIOZAN pogled (FOTO)

Korišćenje pogrešnih proizvoda za kosu i perut takođe mogu biti "krivci" masnije kose, te treba obratiti pažnju šta je to što vam ne odgovara i pokušajte to iskoreniti, a kosi vratiti sjaj i lepotu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas