Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Решите се непријатних мириса и зноја уз помоћ два ТРИКА из кухиње!

Прво и основно правило како бисте мирисали свеже јесте да будете чисти.

1616878117_Depositphotos_298344826_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Зној и непријатни мириси нису само летњи проблем. Да, зној је приличан проблем и током хладнијих дана. Ево како да се решите неугодности и увек миришете свеже.

Зашто зној смрди?

Сам зној не смрди. Оно што зноју даје непријатан мирис су микроорганизими који и иначе живе на нашој кожи. Али, када се удруже са влажном средином коју створи зној, намноже се до те мере да створе нуспродукт – смрад.

Прочитајте још: Ако сте сломили РУМЕНИЛО постоји решење: Потребан вам је само новчић

Зато, прво и основно правило да бисте стално мирисали свеже јесте: будите чисти. Ово се нарочито односи на следеће зоне: пазух, препоне, стопала, подручје пупка, гениталије.

На непријатан мирис зноја утичу и хормони, што посебно осете жене које свакога месеца пролазе кроз хормоналну клацкалицу.

Како да увек миришем свеже?

Постоје два лагана рецепта, са намирницама које имате код куће, које убијају непријатан мирис зноја.

Прочитајте још: Само један детаљ може да открије да ли сте дама: Проверите да ли сте и ви

Сода бикарбона

Направите пасту од содебикарбоне. Помешајте 2 кашике соде са једном кашиком кукурузног скроба. Ову пасту нанесите испод пазуха, нека делује десетак минута. Након тога је исперите и наставите са својом уобичајеном рутином.

Јабуково сирће

Јабуково сирће убија бактерије које изазивају непријатан мирис зноја. Помешајте 10 мл сирћета и 50 мл воде и сваке вечери овим раствором бришите пазухе. Ујутро је исперите и ставите дезодоранс. У ово смесу можете додати и уље чајавца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas