Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖЕНСКА ПОСЛА

Седам особина које поседују ПАМЕТНЕ ЖЕНЕ: Да ли ви спадате међу ове инспиративне даме?

Овакве жене немате прилику да сретнете често током живота

1651338083_reading-gaf0227094_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Интелигенција и мудрост су особине које не гарантује образовање. Али зато, рад на себи, искуство, године или потенцијал и предиспозиције са којима смо рођени могу одредити колико ћемо паметно и мудро поступити у различитим животним ситуацијама. Неке особине више од других указују да сте изузетно паметни, проверите да ли их поседујете. овај списак посебно се односи  на лепши пол.

1. Стално размишљање и анализирање

Сконцентрисаност на проблеме, задатке, идеје, анализу, а не на друге људе, одлике су интелигентних жена. Оне ће подробно размислити о свакој одлуци, размотрити све околности, ризике и предности пре него што се упусте у нешто. Нису склоне непромишљеним и исхитреним одлукама. За њих важи она пословица "три пут мери, једном сеци".

Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака

2. Елоквентност и радозналост

Ове жене одликује жеља за новим знањем и образовањем. Оне желе да знају више, занимају их различите области и може водити разговоре са њима о скоро свакој теми. Велики број прочитаних књига такође су оно што краси овакве припаднице нежнијег пола. Сасвим сигруно, начитане и образоване жене боље ће баратати речима, па их је ужитак слушати.

Прочитајте још: Зашто НИКАДА не би требало да спавате током полетања и слетања авиона?

3. Истанчан укус

Жена која је свесна себе неће слепо пратити трендове. У њеном фокусу је квалитет, а не квантитет и површност. Поштује своје жеље и укусе било да су у питању гардероба, храна, путовања, књиге.. Она цени аутентичност, креативност, дубље посматра ствари и неће купити или урадити нешто само зато што то већина ради.

4. Има циљеве

Дефинисани циљеви су свакако одлика паметних и трезвених жена. Она жели да оствари своје потенцијале, има планове за будућност и неће се препустити само околностима да је воде кроз живот. Она узима ствар у своје руке јер је свесна да наш живот зависи од труда, борбе и рада који уложимо. Не приписује кривицу и одговорност другима, већ се бори за оно што жели и не повлачи се пред препрекама.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

5. Пажљиво бира друштво

Интелигентне жене трудиће се да се окруже успешним људима, који је инспиришу и подстичу да буде боља верзија себе. Она је свесна да је потребно окружити се људима од којих се може научити нешто и неће губити време на људе који стагнирају или не вид елепоту живота.

Прочитајте још: Обратите пажњу: Ове ствари би мушкарци волели да жене знају

6. Труди се да ослушкује своје тело и ум

Паметни људи схватају да је за квалитетан живот потребно повести рачуна како о физичком, тако и о менталном здрављу. Зато ће они интелигентнији повести рачуна о физичкој активности, исхрани, усађивању добрих навика, али и о томе како и шта осећају. Испоштоваће себе, своје жеље и водиће рачуна да одрже  добру менталну и физичку кондицију.

7. Сналажљивост

Паметне жене једноставно знају да процене добро ситуацију у којој се налазе и да реагују на најприкладнији начин. Исхитреност није њихова особина - процениће добро сваку особу и њене намере у просторији и знаће на прави начин да се поставе. У неким тренуцима ће се намерно правити да не разуме или не схвата ситуацију, али будите сигурни - она врло добро зна шта радо.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas