· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Стидљиве жене су боље другарице, а обично постану и ШЕФИЦЕ!

Екстровертне жене су занимљивије, али ако бирате другарицу одручите се за ону која је повучена.

1627289890_Depositphotos_6314701_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Стидљиве девојке имају већи потенцијал да током живота постану боље пријатељице и партнерке, као и даме на руководећим положајима - показало је истраживање Националног института здравља у Батесди.

Прочитајте још: Кетрин Зита Џонс поносно показала боре, а тајна доброг изгледа је у ОВОМ моделу хаљина (ФОТО)

Стидљиви имају центар за награђивање

Истраживачи су закључили да природно повучени људи имају центар за награђивање у мозгу, што је кључно за ову ствар. Иако кажу да генерално у животу много боље пролазе екстровертни, јер се интровертне особе стално брину шта би други рекли или помислили на нешто што они кажу и ураде, студија је открила да постоји и друга страна медаље.

Нису баш све карте на страни гласних и отворених. Тиха вода понекад заиста брег рони.

Стидљиви више обрађују податке

Баш зато што стидљивији и затворенији више ствари чувају за себе и у себи, више времена троше на анализу и обраду информација, тврде истраживачи, квалитетније уживају у својим искуствима. То утиче на повећање нивоа среће у мозгу.

На одлуке стидљивих је теже утицати.

Стидљиви људи су такође мање подложни зависности од спољашњих утицаја, јер су задовољни сами собом, а како су много бољи саговорници у разговорима, пријатељи и партнери их више цене од брбљиваца.

Прочтиајте још: БРУКА: Брат Меган Маркл улази у ријалити! Са њим је и бивши очух Ким Кардашијан

Поверавају им се и знају да на њих могу да се ослоне. То значи да је права срећа имати интровертну особу за пријатеља.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.