Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САМОЋА

Сваки други човек МИСЛИ да је УСАМЉЕН, а њихов ПРОБЛЕМ је лако РЕШИВ

Свако животно доба треба испунити на одређен начин, а они који то не раде се осећају усамљеним.

1598193152_Depositphotos_240800102_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Колико је усамљеност тешка многи су осетили током пандемије вируса корона када су уведене мере физичке дистанце. Нова холандска студија објављена у стручном часопису BMC Public health показала је да осећај усамљености зависи од старосног доба, али да то не проживљавају сви на исти начин.

Прочитајте још: Да ли знате шта је ДУФ 1220? То су нам ПОКЛОНИЛИ ванземаљци!

Ко је стварно усамљен?
На усамљеност у свим животним добима утичу и следећи фактори: ако неко живи сам, слаб контакт са комшијама, лоше психолошко и емоционално стање, а према истраживању најјачи фактор усамљености је осећај искључености из друштва.

У истраживању су коришћени подаци више од 26.000 особа, укључујући млађе одрасле особе (од 19. до 34. године), припаднике раног средњег доба (од 35 до 49 година) и старије особе средњих година (од 50 до 65).

Сваки други човек мисли да је усамљен, чак и млади...

Укупно 44 одсто свих одраслих је рекло да се сусреће с усамљеношћу, укључујући 40 одсто младих одраслих људи, 43 процента одраслих средњих година и 48 одсто оних у касним средњим годинама.

Млади су усамљени ако немају пријатеље, а старији ако немају посао.

Сви жуде за топлим додиром Фото: Депозит

Резултати студије говоре да су млади усамљени ако се не виђају с пријатељима, док се особе од 35 до 50 година тако осећају ако немају посао али и када су често у контакту с породицом.

Прочитајте још: ГРИЦКАЊЕ НОКТИЈУ није ЗДРАВО: Ови савети ће вам помоћи да ЗАБОРАВИТЕ НА ОВУ НАВИКУ

Стручњаци кажу да је то због тога што у том периоду брину о старијим члановима породице, а то се рефлектује на друштвени живот ван породице.

Старије особе што су здравије мисле да су усамљене и запостављене!

Открили су и да особе у старијем добу што су здравије, то су и усамљеније. У тим годинама постоји вероватноћа да људи имају здравствене проблеме, а уколико их немају на неки начин се осећају запостављено.

- Свако животно раздобље карактерише специфично понашање и циљеве, попут завршетка школе и напуштања родитељског дома - истичу истраживачи.

Прочитајте још: ЉУБИЧАСТА је за кожу, ПЛАВА умирује, док би дијабетичари требали да користе ОВУ БОЈУ

Да ли ће се неко осећати усамљено или не, зависи од способности појединца како ће испунити одређено животно доба. У средњем добу усамљеност осећају особе које немају децу, а у старости ако немају породицу и партнера или неког ко ће бринути о њима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas