· · Коментари: 0
нега

Три корака до савршеног тена: Једноставно је и можете урадити код куће

Неколико прилично необичних трикова највећи шминкери редовно користе како би припремили кожу славних дама за посебне догађаје.

1616172997_Depositphotos_173511946_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Који су то трикови, шта тачно познати раде са својом кожом, и како најбоље постићи сјај и хидратацију коже, откривамо вам у наставку текста.

Масажа лица

Масажа лица можда није ништа ново за добробит коже, али постоји једна специфична техника која даје брзе резултате: Ганкин масажа. Техника инспирисана од стране шминкера јапанске филмске индустрије и подразумева притискање или пак штипкање коже како би се тонирали сви мишићи лица пре одласка на сет.

Прочитајте још: Колико дуго можемо да одлажемо шишање косе? Ово је идеално време за одлазак код фризера

Стручњаци ову технику још називају и "вежбама за лице". Ганкин масажа ослобађа напетост и укоченост лица, подстиче циркулацију крви, даје чврстину лицу, више дефиниције у доњој половини лица и природни сјај коже.

Топла купка
Ово је можда највеће изненађење када су ови трикови у питању. Можда звучи као опуштање пре сређивања, али стилисти познатих топлу купку припремају славим особама након шминкања, јер се на тај начин постиже свеж изглед. Да, изгледа да топла купка од неколико минута чини чуда за кожу и изглед.

Ова масажа је одлична пре стављања шминке и за њу је довољно свега пар минута.

Коцке леда

Овај трик, не само да је доступан и бесплатан, већ је веома омиљен међу шминкерима познатих. Они прибегавају коцкама леда када је потребно брзо повратити свежину и чврстину коже, најчешће након бурних ноћи или услед јет-лега.

Познати одлазе корак даље када је овај трик у питању, са ице тхерапy - масажом коцкицама леда. За ову масажу све што је потребно је пешкир или памучна тканина у коју је потребно увити коцкице леда, и масирати од вратног дела, са лаганим притиском на кожу, те настављати масажу ка горе.

Прочитајте још: ШАГ ФРИЗУРА полако осваја свет: Седамдесете се враћају (ФОТО)

Коцке леда са зеленим чајем су одличне за натечене очи, коцкице леда инфузије першуна за кожу с пигментом, коцкице леда инфузије руже помоћи ће да се смири упала, док коцке леда са краставацем помажу да се зацели и хидрира сува кожа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.