Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Зашто купљену одећу морате опрати бар једном пре ношења?

Ношење одеће одмах после куповине може да доведе до многих кожних болести.

1618315943_fashion-1031469_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Многи стручњаци упозоравају да одећа на путу од фабрике до продавнице прође дугачак пут и кроз више руку, стоји на разним местима и у непримереним условима, а пре саме куповине је проба велики број људи.  Управо због тога одећа може да буде "расадник" разних инфекција, кожних обољења или нпр. уши.

Могући узрочник питиријазе
Сматра се како је неопрана одећа могући узрочник питиријазе (лат. Питyриасис росеа), болести која започиње појавом једног примарног црвеног медаљона на телу након ког се на кожи шире мања жаришта.
Обавезно оперите бар једном пре првог ношења

Прочитајте још: Маска за блиставу кожу: Правимо смесу од БАНАНЕ И ЈОГУРТА

- У смислу хигијене, најпаметније је опрати одећу барем једном, у неком случају и два пута пре ношења. Као дерматолог сведочио сам разним кожним проблемима због непрања одеће и лично не бих ризиковао - рекао је за WСЈ др. Доналд Белсито, професор дерматологије на универзитету Цолумбиа.

Прочитајте још: Маска за боре: Потребни су вам само ЈОГУРТ И КУРКУМА

Као најважнији и најопаснији разлог зашто би одећу требало да оперете стручњаци наводе остатке боје и хемикалије попут формалдехида који се користе код производње.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas