Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖЕНСКА ПОСЛА

Жене, ОПРЕЗ! Да ли знате колико је ШМИНКА ОПАСНА по здравље?

У сваком комаду шминке, који свакодневно наносимо на своје лице налазе се бројни тешки метали и супстанце, које озбиљно могу нарушити здравље.

1598304352_ruz-za-uzne.png
Фото: Pixabay
Oglas

Истраживања показују да просечна корисница ружа за усне може на дан унети 20 одстоо већу количину тешких метала од максимално допуштене дозе за човека

Наиме, неки од најпопуларнијих ружева и сјајева за усне међу састојцима имају супстанце, које баш и нису здраве за организам.

Прочитајте још: ЉУБИЧАСТА је за кожу, ПЛАВА умирује, док би дијабетичари требали да користе ОВУ БОЈУ

Сви произвођачи ружева и сјајева за усне у ове производе стављају и тешке метале?!

Истраживачи са Беркли универзитета испитали су 32 различита производа за усне који се могу купити у америчким радњама и у њима открили концентрације олова, хрома, алуминијума и још пет тешких метала. У некима су концентрације довољно високе да изазову забринутост за здравље, односно повећани ризик за развој рака и за неуролошке потешкоће.

Прочитајте још: ЕМОЦИОНАЛНИ СТРЕС: Препознајте СИМПТОМЕ

Особе које се ружевима за усне користе у просечним количинима могу у организам апсорбовати око 24 милиграма производа на дан, а оне које га наносе и чешће чак и до 87 милиграма, објавили су научници у овој студији.

Научници такође кажу да ово откриће не значи да треба престати са коришћењем ружева и сјајева за усне, али да би се свакако могло смањити претеривање у шминкању.

Прочитајте још: Да ли знате шта је ДУФ 1220? То су нам ПОКЛОНИЛИ ванземаљци!

У студији ниједан бренд није именован, али су научници рекли да нема великих разлика у концентрацији метала од произвођача до произвођача и да се резултати могу сматрати релевантнима за све.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas