Oglas
· · Komentari: 0
manikir

OKRUGLI, OVALNI ILI BADEM: Koji OBLIK NOKTIJU vi birate?

Nokti nisu samo okrugli ili četvrtastog oblika, već među njima postoje i neke suptilne varijancije.

1598780891_Depositphotos_181015850_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Možda nikad i niste razmišljali o tome da nešto drugačiji oblik noktiju može zaista da promeni izgled vaših prstiju i ruku uopšte. Ako ste spremni da zavirite u tajanstveni svet oblikovanja noktiju, onaj koji je poznat verovatno samo vrhunskim nail-art umetnicima, ovo su oblici koji se najčešće traže u salonima.

Pročitajte još: Prvo oštre MAKAZE, a onda NEŽNO izlečite kosu od sunca

OKRUGLI NOKTI

Ravne stranice sa zaobljenim ivicama koje prate krivinu vaših kutikula. Nema ranjive tačke na ravnom rubu nokta i čitava estetika deluje nežno. Ovaj izbor oblika noktiju je savršen za sve one koji vole da njihovi nokti budu kratki i uredni. Sa praktičnog gledišta, savršen je za sve one koji nose kontaktna sočiva.

OVALNI NOKTI

Foto: Pixabay

Vrlo su slični okruglim, ali se ivice ovih noktiju više savijaju prema unutra, i čine da nokat izgleda vitkije. Osobe koje imaju uske prste i prirodno užu površinu nokta, trebalo bi da svoje nokte oblikuju na ovaj način. Ovaj je oblik dobar i za sve one koji vole da ponekad puste svoje nokte da malo porastu.

Pročitajte još: Razmislite dva puta pre KUPOVINE PROIZVODA SA MIRISIMA

ČETVRTASTI NOKTI

Karakteristično za ovu vrstu noktiju je to što imaju ravne ivice i kvadratne uglove. Zakrivljenost kod ovog oblika je apsolutno eliminisana. Ovaj oblik je pogodan za osobe koje imaju malu površinu za nokat nezavisno od toga da li vole da njihovi nokti budu kraći ili duži.

Foto: Pixabay

ČETVRTASTO-OVALNI NOKTI

Ovaj oblik je jedan od najučestalijih i deluje gotovo sasvim prirodno na rukama. Karakterišu ga spoj čatvrtaste i ovalne površine. Uglovi ivica nisu potpuno ravni, već imaju blagu krivinu i zbog toga ovi nokti deluju tako elegantno. Ako volite četvrtast oblik, ali ne volite ogrebotine ovaj oblik je kao stvoren za vas.

Pročitajte još: ODRASLI STE, a imate AKNE? Evo zašto se to dešava

BADEMAST OBLIK NOKTA

Ovi nokti izgledaju poput badema, po kom su i dobili naziv. Vitke strane i šiljat vrh su osnovne karakteristike ovih noktiju. Snaga nokta je u ovom slučaju ključna, jer je bademast oblik sklon lomljenju. Ako želite da doprinesete njegovoj čvrstoći, ojačajte ga gelom ili akrilom.

STILETTO NOKTI

Strukturno, ovaj oblik noktiju je sličan bademastom obliku, sa ključnom razlikom koja se ogleda u više savijenim ivicama i završnoj oštrijoj tački. Ovaj oblik je najskloniji lomljenju, zbog čega ga je neophodno obložiti akrilom ili gelom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas