Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠ

PALAČINKE OD JABUKA: Prava poslastica za one koji vole da eksperimentišu u kuhinji (RECEPT)

Napravite palačinke na malo drugačiji način.

1629454228_pancakes-4842125_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Jabuka je voće od kojeg se najčešće prave tradicionalni slatkiši. Ipak, jabuku možemo iskoristiti i u "modernijoj" i smelijoj varijanti - za testo od kojeg ćemo praviti palačinke.

Palačinke od jabuka su desert koji osvežava, i ko god ih jednom proba, praviće ih opet.

Pročitajte još: PALAČINKE umesto KORA: Recept za jednostavnu, a preukusnu TORTU (VIDEO)

Sastojci:

300 grama mekog brašna

3 dcl mleka

2 jaja

2-3 crvene jabuke (koje je potrebno izrendati)

50 grama maslaca (rastopljenog )

1 prašak za pecivo

2 kesice vanilinog šećera

1 kašičica meda

prstohvat soli

Priprema:

U dubljoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, jaja, maslac, vanilin šećer, so i mleko, i mutite žicom dok ne dobijete lepu, glatku smesu.

Potom smesi dodajte narendane jabuke, med i po želji možete dodati i cimet, o još jednom dobro promešajte.

Zahvatite smesu kutlačom i eazlijte je na prethodno zagrejanom tiganju, i pecite s obe strane dok palačinka ne porumeni.

Gotove palačinke pospite šećerom u prahu, a možete ih poslužiti i uz slatku pavlaku, puding od vanile ili sa marmeladom.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas