Oglas
· · Komentari: 0
PRAVOPIS

SREĆAN BOŽIĆ i SREĆNI BOŽIĆNI PRAZNICI - koje reči treba pisati malim, a koja reč se piše velikim slovom?

Znate li kako se pravilno pišu ove čestitke?

1641411430_profimedia-0650431619.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Danas je svim pripadnicima pravoslavne veroispovesti Božić - najradosniji hrišćanski praznik, koji simbolizuje porodično okupljanje, ljubav i Isusovo rođenje.

Mnogi danas čestitaju ovaj veliki praznik, ali imaju i nedoumicu koje reči treba pisati velikim, a koje malim slovom.

Pročitajte još:

Treba znati da se Božić uvek piše velikim početnim slovom:

– Srećan Božić!

S druge strane, kod prideva božićni, božićna, božićno često dolazi do greške, jer mnogi pišu ovaj pridev velikim početnim slovom. Međutim, pravilno je pisati malim slovom.

- božićna čestitka, božićni običaji, božićno čudo, ...

Zbog toga, ako želite da nekome čestitate božićne praznike, pišite ovako:

– Srećni božićni praznici!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas