Oglas
· · Komentari: 0

PET KORAKA DO RAVNOG STOMAKA: Rezultati će biti vidljivi za 7 do 10 dana

Saveti koji vam mogu pomoći da se otarasite suvišnih kilograma

1703336939_Foto-Shutterstock-ravan-stomak-saveti.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Nije lako skinuti stomak, naročito ne za kratko vreme, ali ima mnogo toga što možete da uradite da biste što pre mogli da obučete najlepšu haljinu po svojoj želji.

U očuvanju zdravlja i vitke figure, najvažnije da se ovim ciljevima posvetite dugoročno, ali isprobajte i ovaj plan za  skidanje stomaka bar 7 dana i dobićete sigurno dodatnu motivaciju. Produžite ga odmah na 10 dana, a onda vam neće biti toliko teško ni da ga se duže pridržavate.

Korak broj 1

Odmah smanjite unos soli. Veliki deo onog što na telu primećujemo kao naslage na stomaku, zadnjici i butinama je, zapravo, voda koju telo zadržava. Momentalno prestanite da solite kuvana ili pržena jaja, izbacite iz ishrane instant supe, nipošto nemojte da zavaravate glad slanim štapićima ili integralnim krekerima. Za samo nekoliko dana, telo se može osloboditi i po nekoliko litara viška tečnosti.

Korak broj 2

Izbacite šećer, sve mesne prerađevine, prestanite da jedete slatkiše, pojačajte proteine. Jedite kuvana jaja, obarene integralne žitarice, pečeno ili bareno meso, ribu, mnogo salate i barenog lisnatog povrća. Morate smanjiti broj kalorija koji dnevno konzumirate.

Korak broj 3

Povećajte unos tečnosti. Pijte dva do tri litra vode dnevno, počnite jutro čajem od komorača ili vodom s malo limunovog soka. Preporučuju se i biljni čajevi, sa dodatkom đumbira i kurkume.

Korak broj 4

Vežbajte svaki dan, možete to raditi i kod kuće i ne treba vam nikakva oprema. Minimum je trideset minuta, a u obzir dolaze sve vežbe koje vam podižu puls i od kojih se dobro zadišete i oznojite - trčanje u mestu, preskakanje vijače, sve vrste skokova. Probajte i "penjanje" na podu - oslonite se na šake, a noge naizmenično podižete savijene u kolenu, sve do grudi.

Korak broj 5

Vežbajte mišiće stomaka i srednjeg dela tela. Za čitav srednji deo je jedna od najjednostavnijih i najdelotvornijih vežbi "plank" ili, na srpskom, izdržaj. Lezite na stomak, oslonite se na podlaktice i podignite od poda tako da celo telo bude ravno (kao daska, "plank" na engleskom). Cilj je da ostanete u ovom položaju 30 do 60 sekundi i da ponovite četiri serije.

Različite forme "trbušnjaka" (sa savijenim nogama ili podignutim u vazduh ili naizmenično podizanim) treba da radite minimum tri vrste, po 15 ponavljanja, u tri serije. Ako niste u formi, sve ovo nije lako, ali radite koliko možete. Odmorite, pa nastavite. Svakog dana će biti sve lakše.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas