· · Komentari: 0
RECEPT

Domaće gurmanske pljeskavice kakve niste još probali (RECEPT/VIDEO)

Ukoliko još niste odlučili šta ćete za subotnji ručak, domaće gurmanske pljeskavice su pravo rešenje za vas

1621665634_pljeskavice.jpg
Foto: YouTube printscreen /Bakina kuhinja

Baka sa kanala Bakina kuhinja ima ukusan predlog za danas koji ćete obožavati, a ne oduzima puno vremena.

Potrebno je: 

1 jaje
300.300 gr mlevenog mesa  može mešavina
malo suve domaće slanine
1 zelena paprika može ljuta
1 kašika prezli
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike crnene
seckan peršunov list
malo rendanog kačkavalja
so..biber

Pročitajte još: UKUSNE POGAČICE sa sirom od paučina testa! (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Iseckati slaninicu na sitne kockice  kao i luk crni i beli što sitnije. Papriku isecite na trakice pa na kockice.

Ako ne želite da bude ljuto to izbegnite ili izvadite u sredinu seme i žile. U tiganj ispržiti slaninu da pusti masnoću, tu ubaciti luk i papriku i malo propržiti da malo omekne.

 Ubaciti soli, bibera. ml. papriku i malo rendanog kačkavalju. Prohladjeno ubaciti u meso. Dodati jaje, prezle i peršunov list. Sve dobro izjednačiti. Ruke malo  pouljiti pa  praviti manje pljeskavice i redjati u pleh. Odozgo staviti po malo rendanog kačkavalja i mali listić suve slanine. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Uživajte u savršenstvu ukusa..predobro..
 

Pripremu recepta možete pogledati OVDE

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.