Oglas
· · Komentari: 0

Kako da napravite DOMAĆI GUSTI KEČAP? Jednostavno se pravi i može da bude prilog brojnim jelima

Došla je sezona pripreme zimnice

1693477243_shutterstock_486813556.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Vredne domaćice su već uveliko počele da pripremaju zimincu, a obavezno na vaše police dodajte i domaći kečap koji se pravi od paradajza i gustina. Isplativije je da ga sami napravite, a i mnogo je zdraviji nego kupovni. Kečap možete da koristite kao prilog uz mnoga jela, a najviše se služi uz pomfrit i picu. 

Sastojci:

  • 8 kg paradajza
  • 2 kašike sirćeta
  • 300 g šećera
  • 120 g soli
  • 200 g gustina
  • origano (po želji) 
  • 1 kesica konzervansa

Priprema:

Paradajz zasecite, pa kratko blanširajte u provreloj vodi. Kada se ohladi skinite kožicu i lepo ispasirajte. Možete u blenderu, a možete i u mašinici ako je imate. Sipajte u šerpu i posle ključanja kuvajte još pola sata. Zatim sipajte sirće, šećer i so. Dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Ostavite na šporetu još nekih 10 minuta, a zatim odvojite litar smese i dodajte gustin.Zatim smesu sa gustinom sipajte u paradajz i lepo promešajte da se sve sjedni. Ostavite da se kuva još pola sata, pa na kraju dodajte origano i konzervans. Promešajte i sipajte u sterilisane tegle.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas