Oglas
· · Komentari: 0

Odlicno ide uz meso: Pekarski krompir je uz ovaj začin još ukusniji

Pekarski krompir je savršen prilog uz meso, a uživaćete i samo u krompiru kao obroku.

1704977156_shutterstock_509551837.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Začinsko bilje možete da birate po želji, ali kada se ruzmarin zapeče sa njim dobijate poseban zimski ukus. Možda će vam biti interesantan i pekarski krompir na pirotski način sa slaninom i sirom. Pekarski krompir je prilog koji svi vole, pogodan je za osobe koje ne jedu ili ne vole meso. Evo kako se pravi!

Sastojci:

  • 2 kg krompira
  • 200 ml ulja
  • 4 kašike kukurznog brašna
  • so i biber po ukusu
  • grančice ruzmarina

Recept za pekarski krompir:

Zagrejte rernu, operite, oljuštite i isecite krompir:

Da biste pripremili pekarski krompir, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir dobro operite, oljuštite, a potom ga isecite na četvrtine, ili čak tanje kriške, ako želite da bude još hrskaviji. Nakon što isečete krompir kratko ga obarite u vodi, ocedite i nežno, ali temeljno uvaljajte u kukuruzno brašno.

Pecite krompir sa ruzmarinom:

Na tepsiju možete da stavite obično ili maslinovo ulje, po želji, pouljite je dobro, a zatim poređajte krompir, i slobodno stavite dosta ruzmarina, jer kada se zapeče sa krompirom, potane hrskavo i poboljšava ukus. Ubacite sve u rernu i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompir nekih 20 minuta, dok ne postane hrskav i zlatkaste boje. Izvadite iz rerne i uživajte u pekarskom krompiru!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas