Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Одлицно иде уз месо: Пекарски кромпир је уз овај зачин још укуснији

Пекарски кромпир је савршен прилог уз месо, а уживаћете и само у кромпиру као оброку.

1704977156_shutterstock_509551837.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Зачинско биље можете да бирате по жељи, али када се рузмарин запече са њим добијате посебан зимски укус. Можда ће вам бити интересантан и пекарски кромпир на пиротски начин са сланином и сиром. Пекарски кромпир је прилог који сви воле, погодан је за особе које не једу или не воле месо. Ево како се прави!

Састојци:

  • 2 кг кромпира
  • 200 мл уља
  • 4 кашике кукурзног брашна
  • со и бибер по укусу
  • гранчице рузмарина

Рецепт за пекарски кромпир:

Загрејте рерну, оперите, ољуштите и исеците кромпир:

Да бисте припремили пекарски кромпир, прво загрејте рерну на 220 степени. Кромпир добро оперите, ољуштите, а потом га исеците на четвртине, или чак тање кришке, ако желите да буде још хрскавији. Након што исечете кромпир кратко га обарите у води, оцедите и нежно, али темељно уваљајте у кукурузно брашно.

Пеците кромпир са рузмарином:

На тепсију можете да ставите обично или маслиново уље, по жељи, поуљите је добро, а затим поређајте кромпир, и слободно ставите доста рузмарина, јер када се запече са кромпиром, потане хрскаво и побољшава укус. Убаците све у рерну и смањите температуру на 200 степени. Пеците кромпир неких 20 минута, док не постане хрскав и златкасте боје. Извадите из рерне и уживајте у пекарском кромпиру!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas