Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZA POSNU SARMU SA PEČURKAMA: Ukus će vas oduševiti

Posne sarme sa pečurkama su veoma ukusne, a prave se vrlo jednostavno.

1732874001_b033ce8663668a4db4a3fee70c75aa587e07b6a4.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Posne sarme imaju fil od pirinča i šampinjona, čiji se ukus savršeno slaže sa ukusom kiselog kupusa. Postoje i recepti za posne sarme sa orasima, pirinčem ili ribom.

Posna sarma je idealno za dane posta, ali i ua svečanu posnu trpezu.

Sastojci:

1 šolja  pirinča

2 šolje vode

1 kašika maslinovog ulja

1 crni luk, sitno iseckan

2 čena belog luka

2 šolje sitno iseckanih šampinjona (ili drugih pečuraka)

1/2 šolje pasiranog paradajza

1 kašičica sušenog origana

so i biber po ukusu

1 glavica kiselog kupusa 

 

Priprema:

Operite listove kiselog kupusa i ostavite ih da se ocede.U činiji, operite pirinač i procedite ga.
U šerpi, zagrijte 2 šolje vode i dodajte pirinač. Kuvajte dok ne upije svu vodu i postane mekan. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U drugoj šerpi, zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne postanu staklasti.Dodajte iseckane šampinjone (ili druge pečurke) u šerpu s lukom i belim lukom.Dinstajte ih dok ne omekšaju i oslobode tečnost.Dodajte pasirani paradajz, origano, so i biber u šerpu sa pečurkama. Kuvajte nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro sjedine.

U činiji, pomešajte kuvani pirinač sa pripremljenim filom od pečuraka. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.

Na svaki list kiselog kupusa stavite oko 1-2 kašike fila i pažljivo uvijte sarmu. Postupak ponavljajte dok potrošite sav fil. U velikoj šerpi, složite sarme u redove.

Pokrijte sarmu listovima kiselog kupusa i prelijte sarmu vodom tako da su sarme prekrivene.

Pokrijte šerpu i kuvajte sarmu na laganoj vatri oko 60-90 minuta, dok sarma ne postane mekana.

(Informer)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas