Oglas
· · Komentari: 0

Kako da uvijete sarme, a da se ne raspadnu: Mali trik će vam biti od pomoći ove zime

Vreme je za sarme

1701090085_shutterstock_1584421876.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada dođe hladnije vreme svi se najviše raduju specijalitetima od kiselog kupusa, kao što su sarme, podvarak... Bez obzira da li pravite posnu ili mrsnu verziju, ovo tradicionalno jelo je sigurno omiljeno među svim generacijama. Zima ne može da prođe bez sarmi, a kako se često služe kao predjelo u svečanim prilikama ovih 5 saveta će vam pomoći da uvek budu ukusne. U sezoni praznika i slava mota se puno sarmi, a svi žele da one ostanu cele tokom kuvanja. Ako ste početnica u kuhinji, ili iskusna domaćica, saznajte koji je najbolji način da umotate sarme tako da se one nikada ne raspadnu.

Ovaj savet možete da primenjujete i kada rolate sarme od kisleog kupusa, zelja, prolećne rolnice... Listove kupusa isperite i isecite koren, pa na ivicu stavite nadev od mlevenog mesa. Urolajte, pa prstom uvucite ivice sa obe strane ka unutra (pogledaj video). Ovako se sarme nikada neće raspasti tokom kuvanja i izgledaće savršeno kada ih poslužite. 

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas