Oglas
· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Slana torta od STAROG HLEBA: Baka Jelin specijalitet koji morate da probate (RECEPT/VIDEO)

Ne morate bacati stari hleb, možete ga iskoristiti za pripremu slane torte

1662272161_slana-torta.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Iz bakine kuhinje stiže nam specijalitet savršen za jesenje dane koji su pred nama. Pravi se od sastojaka koje svi imamo u kući.

Sastojci:

  • 1 stari hleb ili sečeni hleb
  • 300-400 gr kisele pavlake
  • mala veza peršunovog lista
  • malo origana
  • 3 čena belog luka
  • 1 kocka sira oko 100 gr
  • 150 gr šunke
  • 1 krastavac može kiselu 
  • malo seckanog slanog kikirikija

Pročitajte još: Po baka Jelinoj recepturi: Hrskave i mekane galeta-proje sa sirom za savršen doručak (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. U kiselu pavlaku dodati seckan peršun, beli luk, origano i sir, pa sve izjedlačiti. Pavlaku može zameniti i mekši sir. Tepsiju okruglu ili četvrtastu obložiti folijom pa na dno poređati kriške rezanog hleba skinuti koricu samo sredinu.
  2.  Premazati kiselom pavlakom, pa poređati  šunku. Preko ide opet pavlaka, hleb, pavlaka tanko sečeni krastavčići, pavlaka, šunka, pavlaka, hleb.
  3. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi 2-3 sata ili preko noći.
  4. Izvrnuti na tacnu, premazati celu pavlakom i posuti seckanim slanim kikirikijem.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas