Oglas
· · Komentari: 0

TOPLI KOLAČ ZA HLADNE DANE: Savršeno mirisne američke pitice sa jabukama (RECEPT)

Recept koji će uneti toplinu u vaš dom.

1706776920_448541_shutterstock-215067754_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

 Potrebno je za testo: 

* margarin, 125 g

* brašno, 220 g
* šećer, 75 g
* Jaje, 1 kom
* prašak za pecivo, 1/2 kašičice
* so, prstohvat

 Fil: 

* jabuke 4-5 kom

* cimet, 1 kašičica
* šećer, 60 g
* voda, 100 ml
* kukuruzni skrob, 1 kašičica

Priprema:

 Za fil: 

- jabuke oljuštite, očistite i iseckajte na kockice. Dodajte kukuruzni skrob, šećer, cimet i vodu i krčkajte 5-6 minuta. Ostavite da se ohladi. Za testo je potrebno umesiti puter, šećer, jaje, prašak za pecivo, so i brašno i ostaviti da miruje oko 30 min. Zagrejte rernu na 180°C. Kalup za mafine nauljite, od testa odvojite jednu lopticu veličine mandarine i izmrvite sa dodatkom brašna, od ostatka testa formirajte loptice.

Istanjite rukama i stavite u kalupe za mafine,treba da pokrije ceo kalup, napunite filom a preko namrvite izmrvljeno testo. Peći oko 30 minuta, kada su pečene ostavite ih u kalup da se skroz ohlade pa tek onda vaditi. Na kraju posuti šećerom u prahu, prijatno!

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas