Oglas
· · Komentari: 0
TURISTIČKA ATRAKCIJA

Legenda o ukletoj stazi: Parovi koji ovuda prošetaju raskinuće svoje veze ili brakove (VIDEO)

Da li biste prošetali ukletom stazom?

1617391789_Ukleta-staza.jpg
Foto: Printskrin / You Tube / teacher ju yongin
Oglas

Šetalište unutar kraljevske palate Deoksu, kameni put dug 1,1 kilometar, pre nekoliko godina je otvoreno za javnost nakon 60 godina i posetiocima će pružiti uvid u poslednje kraljevstvo Južne Koreje.

Pročitajte još: Da li ste čuli za "Crvenu plažu"? Interesantno mesto koje nema veze ni sa kupanjem ni sa sunčanjem!

Britanska ambasada
Na zapadnoj granici tog zida nalazila se britanska ambasada u Seulu, zbog čega je na šetalištu od 1950. godine postojao prekid od 170 metara.

Sto godina nakon smrti kralja Gojonga, pretposlednjeg vladara poslednjeg korejskog kraljevstva Džoseon, u srcu Seula je otvorena čuvena staza uz kameni zid koji okružuje palatu.

Nakon tri godine rada sa vladom Seula, britanska ambasada se odrekla 100 metara blokiranog puta, pa je šetalište, poznato i kao Doldamgil, otvoreno za javnost nakon renoviranja.

Pročitajte još: Veliki okeanski put: 243 kilometra fascinantne istorije i najlepših krajolika Australije (VIDEO)

Legenda kaže da će svaki par koji prošeta tom stazom raskinuti svoju vezu ili brak.

Veruje se da legenda potiče od vremena kada je seulski Porodični sud bio uz pešačku stazu, navodi agencija Jonap.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas