Oglas
· · Komentari: 0
pravilo

GREŠKA koju uglavnom pravimo kada spremamo KOLAČE: Pravilo poslastičara

Često se događa da iako recept pratite u celosti, neki korak preskočite jer mislite da je nepotreban. Ovo je greška zbog koje kolači ne uspevaju.

1640702915_making-g735d7cb41_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Bez obzira jeste li početnik u kuhinji ili ste već iskusni, sigurno vam se dogodilo da recept improvizujete kako biste uštedeli na vremenu ili smanjili količinu sudova koje treba da operete kada sve bude gotovo. Rezultat ne bude onakav kako ste se nadali, a jedan od razloga kulinarskog neuspeha može da bude i taj što niste odvajali tečne i suve sastojke.

Većina smatra da je ovaj korak nepotreban, jer će i onako svi sastojci na kraju završiti u istoj posudi, ali iskusni poslastičari tvrde da ovo pravilo ne treba dovoditi u pitanje.

Pročitajte još: HRSKAV I SOČAN U ISTO VREME: Greške sa pečenim krompirom koje treba da izbegnete za praznike

Brašno odnosno skrob, skuplja se u grudvice kada se navlaži, pa ako ne poštujete pravilo da razdvojite tečne i suve sastojka možete imati  grudvice skroba na površini na površini kolača.

U kuvaru "Robicelli’s: a love story, with cupcakes" objašnjeno je da ne treba sve sastojke ubaciti ođednom jer se neće ravnomerno rasporediti. Navodi se i da je moguće rešiti problem grudvica tako što ćete dodatno mutiti testo, ali će ono zbog toga na kraju biti gumeno i tvrdo.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas