Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
правило

ГРЕШКА коју углавном правимо када спремамо КОЛАЧЕ: Правило посластичара

Често се догађа да иако рецепт пратите у целости, неки корак прескочите јер мислите да је непотребан. Ово је грешка због које колачи не успевају.

1640702915_making-g735d7cb41_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Без обзира јесте ли почетник у кухињи или сте већ искусни, сигурно вам се догодило да рецепт импровизујете како бисте уштедели на времену или смањили количину судова које треба да оперете када све буде готово. Резултат не буде онакав како сте се надали, а један од разлога кулинарског неуспеха може да буде и тај што нисте одвајали течне и суве састојке.

Већина сматра да је овај корак непотребан, јер ће и онако сви састојци на крају завршити у истој посуди, али искусни посластичари тврде да ово правило не треба доводити у питање.

Прочитајте још: ХРСКАВ И СОЧАН У ИСТО ВРЕМЕ: Грешке са печеним кромпиром које треба да избегнете за празнике

Брашно односно скроб, скупља се у грудвице када се навлажи, па ако не поштујете правило да раздвојите течне и суве састојка можете имати  грудвице скроба на површини на површини колача.

У кувару "Робицелли’с: а лове сторy, wитх цупцакес" објашњено је да не треба све састојке убацити ођедном јер се неће равномерно распоредити. Наводи се и да је могуће решити проблем грудвица тако што ћете додатно мутити тесто, али ће оно због тога на крају бити гумено и тврдо.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas