· · Komentari: 0

Kako se čisti LIMUNOM? Za ove mrlje je najefikasniji

Ukoliko ste u potrazi za prirodnim načinom čišćenja imamo lako dostupno rešenje - limun. Ima široku mogućnost primene i može da se koristi na svakoj površini osim na drvenoj.

1638953729_shutterstock_274538606.jpg
Foto: Shutterstock

Čišćenje limunom

Limunska kiselina deluje kao prirodno sredstvo za čišćenje, pa može da zameni brojna sredstva za čišćenje.

Daske za sečenje

Kako biste uklonili mrlje sa drvenih ili plastičnih dasaka za sečenje prepolovite jedan limun i utrljajte ga. Potom ostavite 20 minuta da deluje. Kiselina deluje na mrlje tako što će se one brže rastvoriti i nestati.

Pročitajte još: Morate pažljivo da je koristite: Evo u kojim situacijama je poželjno izbegavati SODU BIKARBONU

Koristite ga kao odmašćivač

Da biste napravili prirodni sprej za odmašćivanje pomešajte 2 šoljice vode, 2 kašičice svežeg limunovog soka, 1/2 kašičicu sapuna i 1 kašičicu sode bikarbone u bočici s raspršivačem i dobro protresite.

Očistite posude za hranu

Plastične posude ćete najlakše od mrlja da očistite limunom. Takođe isecite limun na pola i jednom stranom istrljajte posudu. Zatim ostavite posude da se osuše i operite na uobičajeni način.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.