Oglas
· · Komentari: 0

Četiri mesta u kuhinji koja biste mogli da očistite limunom: Odlična zamena za sredstva za čišćenje

Postoji mesto za hemijska sredstva za čišćenje, ali u nekim situacijama pomoć možete pronaći i u prirodnim zamenama u vašoj kuhinji

1689764720_shutterstock_2053911038.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Limun je među prvim namirnicama kada govorimo o prirodnim sredstvima za čišćenje. Ne samo da lepo miriše, već je zahvaljujući svojim kiselim svojstvima takođe efikasan u rešavanju nečistoća širom vaše kuhinje. Možete koristiti polovinu limuna, samo sok ili mešavinu limuna i tople vode da biste postigli neverovatne rezultate.

Četiri mesta koja bi trebalo da čistite limunom u kuhinji

1. Mikrotalasna

Ako postoji neko mesto podložno lošim mirisima i mastima, to je mikrotalasna pećnica. Srećom, ove dosadne nerede je lako očistiti uz pomoć citrusa. Jednostavno iscedite sok od pola limuna u malu činiju za mikrotalasnu pećnicu i uključite je na srednjoj vatri. Sada bi trebalo da budete u mogućnosti da lako uklonite svu zaglavljenu prljavštinu krpom od mikrovlakana.

2. Odvod umivaonika

Sipate malo sode bikarbone u odvod, a zatim i sok od tri limuna. Mešavina treba da proizvede penu koja će očistiti vaš odvod. Završite sve sipanjem tople vode.

3. Daske za sečenje drveta

Drvenu dasku biste mogli da očistite limunom i krupnom solju. Pospite so po celoj površini daske, a zatim koristite krišku limuna da oribate so. Ostavite slani rastvor limuna da stoji na dasci za sečenje oko 20 minuta, a zatim dasku isperite toplom vodom.

4. Prozor

Kuhinjski prozori su posebno skloni prljavštini, ali vam nisu potrebni nikakvi posebni proizvodi za čišćenje da bi ponovo zablistali. Dodajte sok od jednog ili dva limuna u šolju vode u bočici sa raspršivačem. Promešajte i zatim poprskajte dobijenu smesu na prozore, pre nego što ih obrišite papirnim ubrusom ili krpom od mikrovlakana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas