Oglas
· · Komentari: 0
kuvanje

Rešenje za PRESOLJENO JELO: Pet načina da spasimo ručak

Presoljeno jelo može da uništi ručak.

1629792556_salt-3285024_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Pripremili ste ručak i shvatili da je jelo previše slano i sada vas već obuzima panika – da li je ono za bacanje? Nije, naravno. Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste.

Rešenje za presoljeno jelo

Dodajte vode

Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno varivo je da dodate još vode i produžite vreme kuvanja. Može se desiti da jelo zbog toga ima blaži ukus, ali dodajte još začina i vratite harmoniju aromi.

Pročitajte još: Da li znate koliko bakterija može da sadrži KUHINJSKI SUNĐER? Ovako ćemo najbrže da ga operemo (VIDEO)

Kiselina kao maska

Sok od limuna, sirće, bez obzira koja kiselina je u pitanju biće vam od velike pomoći. Dodatkom limunovog soka ili sirćeta zamaskiraćete preterano slan ukus jela. Nemojte samo preterati kako jelo ne bi bilo previše kiselo, piše Stvarukusa.

Potapanje

Kupili ste meso koje je preslano? Jednostavgo ga potopite u vodu i ostavite tako nekoliko sati. Višak soli više neće biti glavna karakteristika pikantnog obroka s mesom.

Pročitajte još: Pravilno pranje keramičkog posuđa: Osigurajte mu duže trajanje

Skrob

Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i on će upiti i razblažiti so.

Dodajte neku kremastu namirnicu poput pavlake

Dodatkom kremaste namirnice može se promeniti percepcija ukusa jela i ono će se učiniti blažim. Preslanoj piletini jednostavno dodajte pavlaku. Ako pavlaku za kuvanje stavite u preslan sos od paradajza dobićete finiji ukus.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas