Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кување

Решење за ПРЕСОЉЕНО ЈЕЛО: Пет начина да спасимо ручак

Пресољено јело може да уништи ручак.

1629792556_salt-3285024_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Припремили сте ручак и схватили да је јело превише слано и сада вас већ обузима паника – да ли је оно за бацање? Није, наравно. Ови трикови ће вам помоћи да и пресољено јело буде укусно и одушеви укућане и госте.

Решење за пресољено јело

Додајте воде

Један од најлакших начина да спасите пресољено вариво је да додате још воде и продужите време кувања. Може се десити да јело због тога има блажи укус, али додајте још зачина и вратите хармонију ароми.

Прочитајте још: Да ли знате колико бактерија може да садржи КУХИЊСКИ СУНЂЕР? Овако ћемо најбрже да га оперемо (ВИДЕО)

Киселина као маска

Сок од лимуна, сирће, без обзира која киселина је у питању биће вам од велике помоћи. Додатком лимуновог сока или сирћета замаскираћете претерано слан укус јела. Немојте само претерати како јело не би било превише кисело, пише Стварукуса.

Потапање

Купили сте месо које је преслано? Једноставго га потопите у воду и оставите тако неколико сати. Вишак соли више неће бити главна карактеристика пикантног оброка с месом.

Прочитајте још: Правилно прање керамичког посуђа: Осигурајте му дуже трајање

Скроб

Додатком скробних намирница ћете ублажити преслан и презачињен укус супа и варива. Додајте цео кромпир јелу и он ће упити и разблажити со.

Додајте неку кремасту намирницу попут павлаке

Додатком кремасте намирнице може се променити перцепција укуса јела и оно ће се учинити блажим. Пресланој пилетини једноставно додајте павлаку. Ако павлаку за кување ставите у преслан сос од парадајза добићете финији укус.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas