Oglas
· · Komentari: 0
ukusno

Rešenje za PRESOLJENU supu ili meso: Dodajte sastojke koje već imate u kuhnji

Spremanje hrane ne ide uvek prema planu.

1645982033_06d6cc64d3dd6aab245231260d0a060792b58489.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Dogode se greške, pa se dešava da ceo obrok propadne. Jedna od njih je i dodavanje previše soli. Međutim, ukoliko ste preterali sa dodavanjem ovog začina ipak postoji rešenje.

Rešenje za presoljenu supu

Ako ste recimo u svoju supu dodali previše soli, postoji nekoliko tajni kuvara koje će vam pomoći da brzo rešite problem i uživate u jelu.

Najlakše rešenje je, naravno, dodati još vode i kuvati supu još nekoliko minuta. Međutim, ovaj metod možda nije baš prikladan jer može uticati na ukus jela. Ako vam je ostalo još sastojaka za supu dodajte ih, ovo će vam pomoći da supa bude manje slana, a da pritom uopšte ne ugrozite ukus.

Pročitajte još: Kako se pravilno pere voće i povrće? Lisnato zelenilo zahteva posebno tretiranje

Drugo rešenje je pirinač.U lonac stavite malu vrećicu napunjenu pirinčem. Pirinač je odličan apsorbent koji ima način da upije višak soli. Neki kuvari takođe koriste rafinisani šećer da bi popravili ukus. Samo stavite kocku šećera na kašiku i stavite je u supu. Sačekajte dok se šećer ne rastvori i dodajte još jedan komad. Ponovite nekoliko puta dok nivo soli ne bude prihvatljiv.

Hrana poput krompira, rezanaca ili testenina takođe može pomoći u apsorpciji soli. Ako recept dozvoljava, jednostavno dodajte još ovih sastojaka. Krompir će apsorbovati višak soli i neće pokvariti ukus jela, piše Bright Side.

Rešenje za presoljeno meso

Pavlaka može da pomogne da se uravnoteži višak soli u jelu od mesa. Stavite meso u činiju sa pavlakom i ostavite da se ohladi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas