Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
укусно

Решење за ПРЕСОЉЕНУ супу или месо: Додајте састојке које већ имате у кухњи

Спремање хране не иде увек према плану.

1645982033_06d6cc64d3dd6aab245231260d0a060792b58489.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Догоде се грешке, па се дешава да цео оброк пропадне. Једна од њих је и додавање превише соли. Међутим, уколико сте претерали са додавањем овог зачина ипак постоји решење.

Решење за пресољену супу

Ако сте рецимо у своју супу додали превише соли, постоји неколико тајни кувара које ће вам помоћи да брзо решите проблем и уживате у јелу.

Најлакше решење је, наравно, додати још воде и кувати супу још неколико минута. Међутим, овај метод можда није баш прикладан јер може утицати на укус јела. Ако вам је остало још састојака за супу додајте их, ово ће вам помоћи да супа буде мање слана, а да притом уопште не угрозите укус.

Прочитајте још: Како се правилно пере воће и поврће? Лиснато зеленило захтева посебно третирање

Друго решење је пиринач.У лонац ставите малу врећицу напуњену пиринчем. Пиринач је одличан апсорбент који има начин да упије вишак соли. Неки кувари такође користе рафинисани шећер да би поправили укус. Само ставите коцку шећера на кашику и ставите је у супу. Сачекајте док се шећер не раствори и додајте још један комад. Поновите неколико пута док ниво соли не буде прихватљив.

Храна попут кромпира, резанаца или тестенина такође може помоћи у апсорпцији соли. Ако рецепт дозвољава, једноставно додајте још ових састојака. Кромпир ће апсорбовати вишак соли и неће покварити укус јела, пише Бригхт Сиде.

Решење за пресољено месо

Павлака може да помогне да се уравнотежи вишак соли у јелу од меса. Ставите месо у чинију са павлаком и оставите да се охлади.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas