Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈНА САВРШЕНОГ ТЕСТА: Да ли треба да користите свеж или сув квасац?

Погледајте у чему је разлика

1710251968_Foto-Shutterstock-testo.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Квасац, тај чаробни састојак који додаје савршени укус пецивима и хлебу, долази у два основна облика – свежем и сувом. Али, јесте ли упознати са разликама између ова два производа осим њиховог рока трајања и начина складиштења?

Свежи квасац, који траје само две недеље се мора чувати у фрижидеру, и најбољи је избор када тесто захтева више поновних мешања јер задржава облик и мекоћу. Такође је идеалан када тесто треба да одстоји на хладном месту. Међутим, треба бити опрезан приликом руковања свежим квасцем, јер је осетљив на високе температуре. Ако температура воде пређе 45°Ц, постоји ризик да ће квасац бити „уништен“ и да неће моћи да активира своје својства како би тесто нарасло.

С друге стране, суви квасац, који долази у праху и има дужи рок трајања, може бити практичнији избор јер дуго траје, а ипак гарантује успешно надошло тесто. Одличан је за припрему теста које се чува у фрижидеру преко ноћи и погодан је за рецепте који не захтевају више поновних мешања.

Иако се оба типа квасца могу користити у припреми теста, њихова разлика лежи у року трајања, начину складиштења и специфичним карактеристикама које их чине идеалним избором за одређене врсте теста.

Који тип квасца ви најчешће користите?

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas