Oglas
· · Komentari: 0
recenzija

Zašto je Huawei Watch GT 3 Pro idealan pratilac tokom celog dana? Sat koji odiše elegancijom i najinovativnijim funkcijama

Huawei je uspeo da ponovo nadmaši sebe

1653999364_Sat-Huawei-3105-2022-03.jpg
Foto: Z. Jovanović
Oglas

Na tržištu se pojavio novi pametni sat čime je ova kompanija riznici satova dodala spoj elegancije i inovativnih funkcija. Pred vama je Huawei Watch GT 3 Pro sa titanijumskim kućištem i kožnom narukvicom.

Šta donosi Huawei Watch GT 3 Pro?

O kvalitetu izrade ovog pametnog sada govori titanijumsko kućište, materijal koji se koristi u aeroindustriji zbog svoji izuzetnih karakteristika, lagan je metal, ali u isto vreme velike izdržljivosti. Izrada titanijuma ima visoku cenu, što ovaj sat svrstava u premium kategoriju. Sat bez narukvice teži svega 63 g što će vam tokom nošenja pružiti komfor kako bi mogao da vas isprati tokom celog dana. U zavisnosti od ličnog ukusa narukvica može da bude od titanijuma i gumena. Opremljene su jednostavnim sistemom skidanja, pa se lako mogu zameniti prema željama. Debljina samog sata je 14mm, lepo leži na ruci, što omogućava da ga lako ponesete uz bilo koju odevnu kombinaciju.

Lice sata je zaštićeno safirnim staklom koje nudi neprevaziđenu zaštitu od grebanja i daleko je otpornije od klasičnih stakala, dok je zadnja strana sata zaštićena keramikom.

Kutija u kojoj dolazi vaš Huawei Watch GT 3 Pro je jako lepo prezentovana, i ona sadrži pored samog sata, pamflet sa uputstvima za korišćenje, magnetni bežični punjač, kao i dodatne karike u slučaju titanijumske narukvice.

Foto: Z. Jovanović

Uz perfomanse koje pruža, Huawei Watch GT 3 Pro će biti vaš idealan pratilac tokom 24 sata. Sat se na telefon spaja preko Huawei Healt aplikacije koja vam nudi da jednostavno pratite sve informacije koje dobijate preko senzora sata. Podržava E sim, digitalnu SIM karticu, koji omogućava funkciju poziva i slanja SMS poruka. E Sim vam pruža da jednostavno iskopirate vašu primarnu SIM karticu sa telefona digitalno na vaš pametni sat, pa će vam sve funkcije biti dostupne i na satu.

Ekran

Fantastičan amoled ekran dimenzija 1,43 inch, okruglog oblika će vam pružiti kvalitet slike u svim vremenskim uslovima, zbog odličnog kontrasta ekrana. Pored toga što amoled tehnologija ekrana štedi bateriju ona vam takođe omogućava duboku crnu boju, veliki kontrast i osvetljenje ekrana koja vam pruža da isti vidite čak i na najjačem suncu. Rezolucija ekrana 466x466 što iznosi 326 piksela po inču zbog čega korisnik dobija oštru sliku i fluidne animacije.

Foto: Z. Jovanović

Senzori

Postoji čak 100 različitih sportskih aktivnosti čije praćenje nudi Huawei Watch GT 3 Pro pomoću visoko razvijenih senzora, time dobijate tačnu evidenciju i izveštaj vaše fizičke spremnosti. Za one koji žele bolji uvid u svoje zdravlje ova generacija sata poseduje unapređeni set senzora za merenje otkucaja srca sa čak 8 recivera svetla dok su prethodni modeli imali 4. Poseduje novi premaz koji poboljšava optička svojstva senzora, kao i najnoviji Ai algoritam, a sve to kao rezultat ima mnogo preciznija merenja otkucaja srca i senzor O2 saturacije u krvi. Jedna od funckija je i praćenje kvaliteta sna. Neki od dodatnih dostupnih senzora su senzor za temperaturu i vazdušni pritisak koji vam omogućavaju vremenske infomracije u realnom vremenu. Pristutan je i senzor amijentalnog osvetljenja koji će automatski prilagoditi ekran spoljnim svetlosnim uslovima. Jedan od najbitnijih je Gps, koji će pratiti vaše kretanje pri obavljanju sportskih aktivnosti, čak i kada vaš telefon nije prisutan.

Kretanje kroz sistem sata

Navigacija kroz sistem je vrlo jednostavana, može da se koristi „tač“ skrin koji podržava nekoliko različitih opcija kao što je prevlačenje prstom za povratak nazad. Alternativno je dostupna i krunica koja se rotira i omogućava skrolovanje kroz menije, a dostupan je i klik za otvaranje aplikacija. Postoji još jedno dugme koje služi za otvaranje liste sportskih aktivnosti, ali se može programirati prema vašoj želji.

Foto: Z. Jovanović

Punjenje baterije sata

Huawei Watch GT 3 Pro podržava Qi standard bežičnog punjenja, pa se može puniti čak i na popriličnom broju standardnih bežičnih punjača, što olakšava dnevno korišćenje, ali se u kutiji nalazi i magnetni bežični punjač koji se koristi vrlo jednostavno. Korišćenje klasičnih bežičnih punjača nije preporučljivo sa titanijumskom narukvicom, jer ista moze imati negativan uticaj na punjač, pa se preporučuje korišćenje originalnog punjača u slučaju da imate narukvicu od ovog materijala. Baterija može da traje 14 dana umerenog korišćenja, dok zahtevniji korisnici mogu da očekuju do 8 dana.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas