Oglas
· · Komentari: 0

BILIJA PITONA U "MARATONCIMA" TREBALO DA GLUMI TAŠKO NAČIĆ: Nećete verovati iz kog BIZARNOG RAZLOGA je odbio ulogu u kultnom filmu

Glavnog negativca u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug" igrao je legendarni Zoran Radmilović, kojem je uloga Bilija Pitona ostala jedna od najboljih u karijeri.

1701767597_2219777_screenshot-9_ff.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Film "Maratonci trče počasni krug" spada u jedno od kultnih ostvarenja srpske kinematorgrafije.

I danas mnogi ovu komediju sa elementima crnog humora, koju je režirao Slobodan Šijan, rado gledaju i oduševljavaju se replikama koje su neke od najcitiranijih.

Glumačka ekipa je više nego fenomenalna, a među glavnim likovima su Bogdan Diklić, Danilo Bata Stojković, Pavle Vuisić, Mija Aleksić, Mića Tomić i Bora Todorović.

Glavnog negativca u filmu igrao je čuveni Zoran Radmilović, kojem je uloga Bilija Pitona ostala jedna od najboljih u karijeri.

Međutim, malo ko zna da je ova rola bila namenjena čuvenom Tašku Načiću. On je tu ulogu odbio, jer kako je tada rekao, nema tu šta da se glumi.

- Nisam hteo da prihvatim ulogu Bilija Pitona, jer je bila više pantomimska i tu nije bilo šta da se glumi. Nisam je odbio zato što je uloga mala, jer ne pravim razliku između malih i velikih uloga, nego zato što ne volim da radim pantomimu i smatram da tu nisam svoj. Slobodanu Šijanu je bilo žao, jer je od onih koji ne žele da prekidaju saradnju sa glumcem, ako je taj "po njegovom broju". Takav glumac mora nešto da glumi, makar bilo šta. To je nekakva Šijanova vernost prema glumcima - rekao je Načić davne 1988. godine.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas