Oglas
· · Komentari: 0

Ana Divac o usvojenoj ćerki: "Petru sam oduvek učila da bude zahvalna svojim biološkim roditeljima"

Ana Divac objašnjava da ne postoji razlika u odnosu na biološku i usvojenu decu

1684220430_Untitled.jpg
Foto: Instagram/printskrin/ Ana Divac
Oglas

Ana i Vlade Divac imaju troje dece, sinove, Luku i Matiju, i ćerku Petru. Dok su im sinovi biološla deca, ćerku su usvojili 1999. godine. O temi usvajanja poznati bračni par neretko govori, sa željom da potisnu tabu teme  i pomognu drugim bračnim parovima koji razmišljaju o usvajanju.

Na pitanje šta bi, iz ugla roditelja koji su usvojili dete, poručila roditeljima koji su tek na početku puta kojim je ona prošla Ana Divac je odgovorila:

‒ Mogu da pričam samo iz svog iskustva. Imam i biološku decu i znam da ne postoji razlika u ljubavi. Svesna sam da mi ne znamo sve o svom poreklu, kao i da svaka porodica nosi svoju dinamiku, i zato se nikad nisam brinula o Petrinom poreklu. Isto je i kad rodimo dete, ne dođe nam sa uputstvom, nego sledi traganje i povezivanje na način koji najbolje znamo kao roditelji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

Ana objašnajva da Petru uči da bude zahvalna biološkim roditeljima:

- Nijedno svoje dete ne gledam kao savršeno, znam im sve mane, kao i vrline, i sve ih jednako volim. Petru sam oduvek učila da bude zahvalna svojim biološkim roditeljima, posebno majci koja je imala hrabrosti i ljubavi da je rodi i da je da nekome ko će joj pružiti porodicu i sve što uz to ide. Nikada sebe kao majku nisam doživljavala kao bolju ili plemenitiju od njene biološke. Nas dve smo bile potrebne da Petru podignemo ‒ ona da je donese na ovaj svet, a ja da je gajim. I meni je to mnogo lepo, da smo na taj način spojene - rekla je Ana Divac za Hello.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas