Oglas
· · Komentari: 0

Da li znate zbog čega je Pavle Vuisić odbio Nagradu za životno delo?

Važio je za nesvakidašnjeg, nepredvidivog i živopisnog čoveka čiji nas raskošni talenat i danas, mnogo godina nakon njegove smrti iznenađuje, zasmejava ili tera na plač

1650711761_pavle.jpg
Foto: YouTube printscreen
Oglas

NJegove kultne uloge i brilijantna gluma svima su ostale u sećanju, a posebno je ostao upamćen po ulozi Paje Čuture u seriji “Kamiondžije” u kojoj je rame uz rame glumio sa još jednim velikanom srpske glumačke scene Miodragom Petrovićem Čkaljom.

Pročitajte još: Konstraktina pesma među nominavanima za najbolji tekst EVROVIZIJE

U svojoj bogatoj karijeri Pavle je bio dobitnik mnogih prestižnih nagrada među kojima su Sedmojulska nagrada SR Srbije za filmsku umetnost, Car Konstantin, Oktobarska nagrada, Zlatna arena u Puli… Ipak, slavni glumac je bio osoba specifičnog senzibiliteta i nesvakidašnjeg humora. Nije voleo intervjue, a ironično, ni nagrade.

O tome svedoči i ova anegdota

Jednom je do Pavla Vuisića stigla vest da se neko udruženje sprema da mu da nagradu za životno delo. Glumac ovim nije bio oduševljen:

Čuo sam od mnogo poštovane i cenjene sekretarice Sneške da sam kandidovan od udruženja za još nekakvu nagradu, pa pošto svi znaju da za nikakvim nagradama ne žudim, molim da iz ove kandidature budem isključen. S poštovanjem, Pavle Vuisić (Beograd, 30.06.1986).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pavle Vuisic (@pavle.vuisic)

Pavle nije voleo publicitet koji mu je posao doneo. U prilog ovome govori i činjenica da je jednom prilikom odbio da učestvuje u novogodišnjem programu državne televizije. Kada su nastavili da ga mole, poslao im je telegram:

- Ne mogu snimati novogodišnji program. Stop. Ne zovite me. Stop. Od sutra sam u Grčkoj. A pravo da vi rečem, dojadilo mi je više da se kerebečim - odgovorio je glumac.

Pročitajte još: Anicu Dobru svi znate, a evo kako izgleda njen muž koji se ne pojavljuje često u javnosti (FOTO)

Legenda našeg glumišta  preminuo je 1. oktobra 1988. nakon tromesečne borbe sa karcinomom. Bilo mu je 62 godine.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas