Oglas
· · Komentari: 0

POČELA EVROVIZIJA 2023: Voditeljski trio oduševio u spektakularnim izdanjima, šou otvorila ukrajinska pevačica

Počeo je 67. po redu izbor za Pesmu Evrovizije pod sloganom "Ujedinjeni muzikom"

1683659460_Untitled.jpg
Foto: printscreen
Oglas

Domaćin velikog muzičkog takmičenja je Velika Britanija, tačnije grad Liverpul, nakon što Ukrajina kao pobednik takmičenja 2022. godine sa pesmom Stefania koju izvodi Kaluš orkestar nije bila u mogućnosti da bude domaćin iz bezbednosnih razloga. Ovime se takmičenje vraća u Ujedinjeno Kraljevstvo po deveti put, a prvi put posle 1998. godine.

Voditeljski trio koji čine Hana Vedingam, Aleša Dikson i Julija Sanina predstavile su se gledaocima iz celog sveta.

Julija Sanina, ukrajinska pevačica, večeras i voditeljka, otvorila je evrovizijsku scenu nastupom koji je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom. Nosi crnu kožnu haljinu koja seže do poda uz strogi konjski rep.

Hana Vedingam, britanska pevačica i glumica, najpoznatija po ulozi Rebeke Velton u seriji "Ted Lasso" i "Igri prestola" publiku je pozdravila u šarenoj haljini, dok se uz nju na velikoj evrovizijskoj sceni nalazi i Aleša Dikson, TV voditeljka i pevačica koja je stekla slavu kao član hip hop grupe Mis-Teek, a kasnije kao članica žirija šoua "Britanija ima talenat", za ovu prilku obukla je spektakularnu haljinu koju prati ogromna crvena mašna u gornjem delu i dugačka roze suknja.

Srpski predstavnik, Luka Jovanović, poznatiji kao Luk Blek, nastupa pod rednim brojem 3, odmah nakon Norveške i Malte.

Pesma Evrovizije se sastoji, kao i do sada, iz dva polufinala i finala koje će se održati u subotu, 13. maja.

Takmičiće se 37 zemalja, a pravila glasanja za 2023. godinu su malo izmenjena, te od ove godine samo publika odlučuje koje države će se plasirati u finale. Uvodi se i glasanje ostatka sveta koje dodeljuje po 1 set poena u sve 3 takmičarske večeri, piše Dejli Mejl.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas