Oglas
· · Komentari: 0
zanimljivosti

IZNENADIĆETE SE: Deset poznatih ličnosti koje su povezane sa kraljevskim porodicama

Neki su bliži, a neki dalji srodnici.

1645624385_profimedia-0661085050.jpg
Foto: Ata images
Oglas

Da li ste se ikada zapitali o vašem poreklu? Koje je poreklo vaših predaka? Ili ko je bio vaš pradeda? Možda da, možda ne. Međutim, istraživanje porodičnog stabla može biti veliko iznenađenje, sa odgovorima koje može dati na večno pitanje koje muči neke oko nas: „Da li imam kraljevske korene ili ne?“

Iako su mnoge holivudske poznate ličnosti imale čast da upoznaju pravu plavu krv, tokom svojih uspešnih karijera, mnoge od njih nisu bile svesne činjenice da imaju vezu sa njima. Kraljevski stručnjaci i istoričari koji su sproveli temeljno istraživanje kraljevskog porodičnog stabla otkrili su da je američka pevačica Hilari Daf rođaka kraljice Elizabete. Naravno, ovo nije jedini slučaj, budući da i sledećih deset poznatih ličnosti imaju kraljevske korene, a mnoge od njih, donedavno, nisu bile svesne toga.

U galeriji vam otkrivamo ko su poznate ličnosti „plave krvi“.

Pročitajte još: ITALIJANSKI PREDSTAVNICI NA EVROVIZIJI POTPUNO NAGI: Za sat vremena objava dobila 350.000 lajkova (FOTO)

Hilari Daf

Hilari Daf je u srodstvu sa Aleksanderom Spotsvudom, 10. praunukom kralja Edvarda III. Spotsvuda, koji je živeo od 1676. do 1740. godine, bio je oficir britanske vojske i potguverner Virdžinije. Džoš Tejlor, proučavajući ovo srodstvo, objasnio je da je popularna pevačica, 18. rođaka, 95-godišnje  kraljice Britanije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff)

Laura Dern

Laura Dern je takođe povezana sa kraljicom, preko kralja Edvarda III. U stvari, srednje ime glumice je Elizabet, nešto što bi moglo da dokaže više o njenom kraljevskom poreklu.

Madona

„Istorijsko genealoško društvo Nove Engleske“ dokazalo je da je Madona povezana sa Bakingemskom palatom, jer je rođaka vojvotkinje od Kornvola, Kamile Parker Bouls.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Bruk Šilds

Prema studiji, 56-godišnja glumica i manekenka je potomak francuskog kralja Henrija IV. Zajednički predak kojeg deli sa kraljicom Engleske je Džon od Genta, prvi vojvoda od Lankastera i sin Edvarda III od Engleske.

Pročitajte još: Bila je preslatka devojčica koja je sve očarla u filmu "KUDUZ" i stihovima koje je otpevala sa Zdravkom Čolićem: Evo kako danas izgleda čuvena IVANA (FOTO)

Hju Grant

Britanski glumac ima mnogo šansi da bude u srodstvu sa članovima kraljevske porodice Ujedinjenog Kraljevstva jer potiče iz porodice engleskog kralja Henrija VII, ali i škotskog kralja Džejmsa IV. Grant je takođe daleki rođak američkih predsednika Džordža Vašingtona i Tomasa Džefersona.

Bred Pit

Holivudski glumac je deo kraljevskih lordova pošto je 25. rođak kraljice Elizabete. Dva rođaka su povezana preko kralja Henrija II, koji je živeo u 12. veku.

Anđelina Džoli

Čini se da je bivši par Brangelina bio kraljevskog porekla sa obe strane, a Anđelina Džoli je bila 26. rođaka NJegovog Veličanstva. Ova kraljevska veza nastaje preko francuskog kralja Filipa II.

Elen Dedženeres

Prema istorijskom genealoškom društvu Nove Engleske, Elen Dedženeres je 15. rođaka vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton, preko Tomasa Ferfaksa i njegove žene Agnes Gaskojn, koji su rođeni 1400.

Pročitajte još: NATAŠA BEKVALAC ISKRENO: Priznala da njen otac nije želeo ćerke i da joj život nije savršen

Paris Hilton

Paris Hilton je ranije otkrila da je rođaka kraljice Elizabete preko njenog oca Ričarda Hiltona. Kako je pojašnjeno, 40-godišnja manekenka je potomak kralja Henrija II, koji je bio na vlasti između 1154. i 1189. godine.

Ozi Ozborn

Dovoljan je bio samo DNK test da se dokaže da britanski roker zapravo pripada plavoj krvi, nakon što je otkrio da je u srodstvu sa ruskim carem Nikolajem Drugim i engleskim kraljem Džordžom I.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas