Oglas
· · Komentari: 0

MILAN STANKOVIĆ OTKRIO ŠTA JEDU MONASI: Zdravo, posno i ukusno

Pevač Milan Stanković poslednjih godinu dana okrenuo se veri, te često obilazi manastire, zbog čega su počele da kruže glasine da je odlučio da se zamonaši.

1711021792_freestyler_09052019_00052--2-.jpg
photo:ATA
Oglas

Pevač već duže vreme mir pronalazi u pravoslavlju, ali ne planira da se zamonaši. Tako je on tokom svojih boravaka u manastiru izučio tajne manastirske kuhinje, a jedno vreme je sam pomagao monaštvu u trpezariji.

Budući da je u toku Vaskršnji post, koji traje 48 dana i jedan je strog za vernike koji se pridržavaju kanona.

Polovina posta odvija se na vodi, a prvih dana čak ne bi trebalo ništa jesti. Postoji mnoštvo jela koja se mogu spremati bez kapi ulja, a među njima je i popularni humus.

Milan Stanković, koji ovih dana posti kao svi istinski vernici, obožava namaz od leblebija i predlaže verziju koja se priprema na vodi. Ukusno, zdravo i jednostavno.

Postoji mnoštvo jela koja se mogu spremati bez ijedne kapi ulja, a među njima je i popularni humus. Samo treba pustiti mašti na volju.

Milan Stanković, koji ovih dana posti kao svi istinski vernici, obožava namaz od leblebija i predlaže verziju koja se priprema na vodi. Ukusno, zdravo i jednostavno.

Sastojci za humus na vodi

  • 200 g kuvanih leblebija (iz konzerve)
  • 4 kašike tahinija (pasta od susama) kašičica solipola kašičice bibera
  • sok od 2 manja limuna
  • kašika suvog vlašca
  • kašika belog luka u prahu
  • začinska paprika

U blender stavite kuvane leblebije, tahini, so, biber, vlašac, beli luk i sok od limuna, pa sve dobro usitnite. Ukoliko je humus suviše gust, dodajte vodu od leblebija, iz konzerve.

Namaz je potrebno blendirati nekoliko minuta jer tako ćete dobiti glatku i ujednačenu masu.

Gotov humus prebacite u činiju za serviranje, a ostatak u teglu koju ćete čuvati u frižideru. Humus pospite začinskom paprikom i poslužite.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas