Oglas
· · Komentari: 0
ISKRENO

Milena Radulović i Iva Ilinčić dobile podršku od hrvatske koleginice: One su HEROINE!

Hrvatska glumica pružila je podršku devojkama koje su odlučile da prijave učitelja glume Miroslava Miku Aleksića

1611153809_New-Project--6-.jpg
Foto: YouTube printscreen /TV Pink/Instagram printscreen/milenaradulovic
Oglas

Jelena Veljača u jednoj emisji komentarisala je čitavu situaciju, koja je pre tri dana šokirala javnost, kada je mlada glumica Milena Radulović, prijavila učitelja glume Miku Aleksića, da je sa 17 godina silovao.

Pročitajte još: I ONI SU DIGLI GLAS! Glumci masovno objavljuju poruku NISI SAMA u znak podrške Mileni Radulović (FOTO)

- Na ovim našim prostorima smo generacijama učeni da sve neprijatne i teške situacije koje nam se dogode guramo pod tepih. Veoma je teško javno reći da ste pretrpeli seksualno nasilje i mlade koleginice iz Srbije, Milena i Iva, kao i druge devojke koje su se ohrabrile da progovore, su za mene heroine. One su uspešne, mlade žene koje su mogle da odluče da sva ta iskustva potisnu i smognu snage da nastave dalje. Ali, odlučile su da javno istupe i spreče da se nešto slično desi drugima. Pokrenule su val i hvala im na tome – rekla je glumica u emisji "Kec na jedanaest".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12)

Jelena je takođe prokomentarisala i slučaj Danijele Štajnfeld, kojja je prošle godine i napravila dokumentarni film o silovanju koje pretrpela od strane reditelja, koga nije želela da imenuje u javnosti.

Pročitajte još: "Moje je bilo da ne ćutim, a tu su i one!": Nakon priznanja, konačno progovorila i Milena Radulović!

- Danijela nije imenovala svog zlostavljača, i tako je ostavila prostor da ova strašna priča ne dobije epilog, da nasilnik ostane na slobodi. Naravno, svako ima pravo i svoje razloge da ne obelodani ime nasilnika i to svi moramo da poštujemo. Teško je prisetiti se traume i mnoge žrtve odbijaju da se retraumatizuju. Verujem da bismo svi voleli da svaki nasilnik završi u zatvoru i dobije zasluženu kaznu za svoja nedela, ali moramo poštovati osobe koje su pretpele nasilje, ali koje toga ne žele da se sećaju ili koje odluče da tu stvar ne isteraju do kraja – rekla je Jelena i o objasnila šta se sve smatra kao seksualno uznemiravanje i nasilje.

-Svaki fizički dodir bez odobrenja, verbalna ucena, dobacivanje i ponižavanje u seksualnom kontekstu, aluzije na seks ili komentarisanje nečijih grudi ili zadnjice – sve je to seksualno nasilje i nedopustivo je – naglasila je poznata glumica u emisji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas