· · Komentari: 0
PREVENCIJA

Da li čak i PROFESIONALNE MASKE mogu zaštiti od KORONA VIRUSA? Analize su ZABRINJAVAJUĆE!

Novi talas svetske pandemije korona virusa zakucao je na vrata i naše zemlje, a naučnici upozoravaju na mere prevencije i zaštite.

1603395338_korona.png
Foto: Pixabay

Maske za zaštitu od korona virusa učinkovite su kada nam čestice virusa prete iz vazduha! Ono što je zabrinjavajuće je činjenica da čak ni profesonalne, visoko kvalitetne maske ne mogu u potpunosti eliminisati rizik od zaraze, upozoravaju japanski istraživači kao zaključak u svojoj studiji objavljenoj u sredu.

Pročitajte još: CRNA SO je NAJMOĆNIJI LEK na svetu! Uzima se po zrno i u RUSIJI se čuva kao BLAGO

Naučnici sa Univerziteta u Tokiju sproveli su analizu nad lutkama, čije su glave bile okrenute jedna ka drugoj u zatvorenoj komori. Jedna glava, opremljena raspršivačem, simulirala je kašalj i izbacila stvarne čestice koronavirusa.

Pročitajte još: Voće NE JEDITE posle obroka, jer se u organizmu DEŠAVA nešto STRAŠNO

Upozoravaju i američki naučnici
Saglasnost sa ovim nalazima dali su i naučnici u Američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji upozoravaju javnost da patogen virusa može satima opstati u vazduhu i biti pretnja po zarazu ljudi.

Druga je oponašala prirodno disanje sa komorom za prikupljanje virusa koji prolaze kroz disajni put. Pamučna maska smanjuje udisanje virusa do 40 odsto u odnosu na situaciju kad maske uopše nema.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Medicinska maska N95, koju koriste medicinski stručnjaci, zaustavlja čestice virusa do 90 odsto. Međutim, čak i kad je maska N95 u potpunosti priljubljena za lice, neke se čestice virusa ipak uđu u disajni sistem.

- Sinergijski učinak nastao je u situaciji kada su maske imali i primalac virusa i raspršivač virusa - navodi se u studiji. Ovi japanski naučnici uz pomoć super kompjuterskih simulacija pokazali da vlažnost vazduha znatno utiče na to kako se virusne čestice šire vazduhom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.