Oglas
· · Komentari: 0

VOLITE TUŠIRANJE VRELOM VODOM? Ovu naviku bi trebalo drastično smanjiti i promeniti

Vruć tuš posebno je prijatan tokom hladnih zimskih dana. Štaviše, topla kupka biće jedini način da se telo zagreje, ali i željena doza opuštanja. Međutim, ovu naviku bi trebalo drastično smanjiti i promeniti, smatra vaskularni hirurg. Evo i zbog čega.

1707220696_3730660_tusiranje-vrelom-vodom-shutterstock-1726876684_ff.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Doktor Mahiar Maddahali, koji svoje pratioce na TikToku edukuje o raznim zdravstvenim problemima kroz svoje video snimke, objavio je jedan video sa više od 10.000 pregleda u kojem objašnjava da prevruća voda zapravo loše utiče na naše zdravlje.

 

@itsdrmax #medicine #medical #medtok #boiling #hotshowers #shower ♬ Artificial Intelligence - Melodality

Četiri posledice korišćenja tople vode

- Postoje četiri posledice koje nastaju nakon upotrebe preterano tople vode - rekao je dr Maddahali.

Vrela voda dovodi do suvoće kože

- Na površini kože nalaze se prirodna ulja koja je održavaju vlažnom. Vruća voda može da ih potpuno spere, pa može doći do suvoće - rekao je on.

Tuširanje ili kupanje u toploj vodi takođe može da proširi krvne sudove i tako poveća crvenilo i iritaciju kože.

Prevruća voda oštećujavesti i do nesvestice

- Ako se predugo tuširate toplom vodom, to može da dovede do naglog pada krvnog pritiska, a potom i do nesvestice - upozorio je ovaj vaskularni hirurg.

Vrela vod narušava imuni sistem

Ovaj hirurg je takođe upozorio da prekomerna upotreba tople vode dovodi do mogućeg narušavanja imunog sistema. Iako topla voda sama po sebi nije loša za naš sistem, ključno je da je koristimo odgovorno kako bismo izbegli opekotine, dehidraciju i preterani stres za telo.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas