· · Коментари: 0
ВИТАМИНИ

Воће НЕ ЈЕДИТЕ после оброка, јер се у организму ДЕШАВА нешто СТРАШНО

Није довољно купити воће, опрати га и појести. Не једе се свако воће у сваком тренутку!

1602487668_colorful-3667662_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Многи се одлучују за воћну дијету, јер су ове намирнице препуне витамина и фантастичне су за детоксикацију.

Други се, пак, у жељи да смање унос калорија одлучују за воће уместо сдлаткиша. Међутим, да ли сте занали да воће никада не треба јести после оброка?

Прочитајте још: ПОДМУКЛЕ су и УВЕК НАЂУ ПУТ до нашег стомака: ОВА ПИЋА имају СКРИВЕНЕ КАЛОРИЈЕ

Воће се једе пре, а не после оброка и поготово не као салата уз јело! Када поједете парче хлеба и воће, житарице спречавају воће да кроз празан желудац прођу до црева где ће искористити максимум витамина. Због тога се читав оброк распадне и поквари и воће губи најважнију улогу.

Воће се увек једе као ужина, а не као сок.

Воће изазива гасове?

Воће помешано са другом храном изазива труљење и производи гасове! Ово се једино не дешава са поморанџом или лимуном јер су кисели. Остало воће у телу постаје алкално, а најгоре је ако воће пијете као халдан сок. Свеже исцеђен и собне температуре - да.

Прочитајте још: ДИЈЕТА 80/20 - Ево зашто је звезде воле!

Никада ујутру Фото:Пиксабеј

У које доба дана се једе воће?

Банане

Никада се не једу ујутру, већ увече и нарочито пре спавања. Ово воће се једе после тренинга или великог напора. Подиже расположење, одлична је против депресије. После банане се боље спава.

Банана се једе увече, а јабука увек ујутру.

Јабуке

Јабуке се никада не једу увече, јер могу да изазову лучење желудачне киселине. Дакле, ово воће се једе ујутру или између оброка.

Прочитајте још: Да ли сте чули за ЈАПАНСКУ ВОДУ? Можете је направити код куће, а ово су њене ПРЕДНОСТИ

Направите паузу између оброка уз јабуку и књигу Фото: Пиксабеј

Киви

Пошто садржи више витамина од поморанџе ово чупаво воће се препоручује свима. Међутим, током једног дана треба појести највише два кивија, јер осетљивим људима може да изазове алергију.

Колико је воћа довољно? Одговор је лак!

Поморанџа

Према мишљењу докторке Ане Гифинг поморанџу не треба јести ујутру, иако многи мисле да тако убрзавају метаболизам. Гифинг препоручује да се воће једе око 17 часова, када је најнижи шећер у крви.

Прочитаје још: Чаша МАГИЧНОГ СОКА топи три пута више масти од НАЈБОЉИХ препарата за мршљављење

Најбољи одговор на питање "колико је воћа довољно" глси: Онолико колико стане у шаку!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.