Oglas
· · Komentari: 0
BEBE

Greše oni koji savetuju "ne držite ih u rukama". Bebe treba štipkati iz jednog razloga

Psiholozi su utvrdili da se bliskost ostvaruje samo fizičkim kontaktom.

1609225731_Depositphotos_41743511_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Bebe su da se štipkaju i maze, što im čak smanjuje aktivnosti u mozgu koje su povezane sa bolom, pokazuje jedno istraživanje.

Pročitajte još: PSIHOLOZI SU ODGOVORILI: Evo zašto mala deca "KRADU"?

Oksford i univerzitet Džon Murs iz Liverpula sproveli su istraživanje u kojem su pratili aktivnosti u mozgu 32 bebe tokom vađenja krvi. Polovinu su tokom te procedure mazili mekanom četkom, što je dovelo do 40 odsto manje bola. Ova studija je dokazala autorima da dodir može da zbliži dete sa roditeljima, smanji stres i kod roditelja i kod bebe, kao i da smanji dužinu boravka u bolnici.

Pročitajt još: Kako da roditelji prepoznaju da je dete nasilno prema vršnjacima: Pratite ovo ponašanje!

Istraživači sada planiraju da ponove istraživanje, ali sa prevremeno rođenim bebama čije se telo i dalje razvija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas