Oglas
· · Komentari: 0

U ovo doba dana se rađa najviše beba: Evo zašto je to tako

Statistika pokazala interesantne rezultate

1704192073_shutterstock_2204237127.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Porođaj je za svaku majku velika nepoznanica. Trajanje, stepen osećaja bola, trenutak kada dolazi beba - svi ovi elementi mogu se predvideti samo zahvaljujući medicinskom znanju lekara koji vodi trudnoću. Međutim, ispostavilo se da postoje određeni sati u danu kada se većina beba rodi, kako prenosi Ofeminin.

Prirodni porođaj - kada počinje

Naučnici sa Univerziteta u Londonu analizirali su pet miliona porođaja u Velikoj Britaniji između 2004. i 2015. Na osnovu istraživanja utvrdili su da je samo 28,5 odsto rođeno između 9.00 i 17.00 časova. klinci. Ostali (preko 70%) rođeni su noću, između 17 i 9 sati. Najviše ih je rođeno u periodu od 01:00 do 6:59 časova, dok je vreme sa najvećim brojem porođaja bilo 4:00 časova. Ako se neka majka nada da će se poroditi preko Božića, nažalost naučnici nemaju dobre vesti. Tokom godine najmanje porođaja se javlja 25. i 26. decembra.

Zašto žene rađaju noću? Autor studije Piter Martin ima odgovor – „Možda je deo našeg evolucionog nasleđa. Naši preci su danju živeli u aktivnim i raštrkanim grupama, a noću su se sastajali da se odmore. Dakle, logično je da se porađalo noću kada je pružanje zaštite majci i novorođenčetu od strane najmilijih najbezbednije.”

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas