Oglas
· · Komentari: 0

Da li volite POHOVANI KAČKAVALJ? Napravite ovo vrhunsko predjelo poput pravih profesionalaca (RECEPT)

Jednostavni trikovi uz pomoć kojih se neće lepiti za dno tiganja

1676553620_shutterstock_1940644135-pohovani-kackavalj.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Pohovani kačkavalj je jedan od klasičnih recepata, međutim njegova priprema i nije toliko jednostavna kao što izgleda na prvi pogled. Postoji nekoliko jednostavnih trikova za savršen pohovani kačkavalj.

Prvi trik je u zamrzavanju smese za pohovanje. Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude gusta, i treba dobro da pokriva kačkavalj - da nema rupica. Na taj način izbegavate da se tokom prženja smesa zalepi za tiganj.

Potrebno:

- tvrđi kačkavalj (npr.krstač) 500gr

- 2-3 jajeta

- brašno

- prezle

- so

- malo hladne vode

- ulje

Priprema: 

Kačkavalj  iseći na komade debljine 1cm, pa ih uvaljati u brašno. Umutiti smesu od jaja, vode i brašna, sa malo soli, da bude gušća masa. Komadiće kačkavalja (ili neki drugi oblik) uvaljati u ovu smesu sa svih strana, a zatim ubaciti u prezle i dobro pokriti sve stranice, nakon toga ponovo vratiti u smesu sa jajima, pa ponovo u prezle. Pržiti na zagrejanom ulju, dok ne dobije zlatnu boju.

Trik: Kačkavalj za pohovanje se seče na komade debljine ne više od centimetra i vraća se u frižider. Dok se kačkavalj hladi, pripremite smesu za pohovanje od prezli, brašna, umućenih jaja i čaše ledeno hladne vode. Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih pohujte.

Ovako pripremljen sir odlično se slaže uz tzatziki sos, kečap ili sos od pavlake i majoneza.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas