Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли волите ПОХОВАНИ КАЧКАВАЉ? Направите ово врхунско пређело попут правих професионалаца (РЕЦЕПТ)

Једноставни трикови уз помоћ којих се неће лепити за дно тигања

1676553620_shutterstock_1940644135-pohovani-kackavalj.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Поховани качкаваљ је један од класичних рецепата, међутим његова припрема и није толико једноставна као што изгледа на први поглед. Постоји неколико једноставних трикова за савршен поховани качкаваљ.

Први трик је у замрзавању смесе за поховање. Качкаваљ припремљен за поховање, треба да замрзнете око 40 минута у замрзивачу, а сама смеса за поховање треба да буде густа, и треба добро да покрива качкаваљ - да нема рупица. На тај начин избегавате да се током пржења смеса залепи за тигањ.

Потребно:

- тврђи качкаваљ (нпр.крстач) 500гр

- 2-3 јајета

- брашно

- презле

- со

- мало хладне воде

- уље

Припрема: 

Качкаваљ  исећи на комаде дебљине 1цм, па их уваљати у брашно. Умутити смесу од јаја, воде и брашна, са мало соли, да буде гушћа маса. Комадиће качкаваља (или неки други облик) уваљати у ову смесу са свих страна, а затим убацити у презле и добро покрити све странице, након тога поново вратити у смесу са јајима, па поново у презле. Пржити на загрејаном уљу, док не добије златну боју.

Трик: Качкаваљ за поховање се сече на комаде дебљине не више од центиметра и враћа се у фрижидер. Док се качкаваљ хлади, припремите смесу за поховање од презли, брашна, умућених јаја и чаше ледено хладне воде. Комаде качкаваља потопите у хладну воду, а након тога их похујте.

Овако припремљен сир одлично се слаже уз тзатзики сос, кечап или сос од павлаке и мајонеза.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas