Oglas
· · Komentari: 0
KAFA

Napravite ČUDOTVORNE preparate od kafe, jer je ona IDEALAN SASTOJAK za lepotu

Maska i piling od mlevene kafe zrelu i umornu kožu će vrlo brzo osvežiti, zategnuti i podstaći joj cirkulaciju, a jednostavno i brzo se priprema.

1617112745_Depositphotos_180347660_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Kafa obiluje antioksidansima, a kofein podstiče brže izlučivanje toksina i tečnosti iz tela, zbog čega se preparati na bazi kofeina često koriste i u preparatima protiv celulita. Domaći piling od kafe posebno će vas osvežiti u prolećnim danima.

Za najjednostavniji piling dovoljan vam je talog kafe i malo vode. Talog malo razmutite i 5 do 10 minuta utrljavajte u kožu lica. Nakon masaže isperite lice mlakom vodom. Isto će delovati i maska od crne kafe za kosu. 

Pročitajte još: Evo kada je pravo vreme za antiperspirant i u kojoj količini je idealno nanositi ga

Skuvajte blažu kafu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta pod plastičnom kapom isperite. Kafa će ukloniti višak masti, zagladiti kutikule i kosu učiniti sjajnijom.

Kako je zrela koža često suva i vrlo osetljiva, kafi ili morskoj soli, koja je jednako korisna za piling, dodajte maslinovo ili kokosovo ulje, koje je dobro za glatku i mekšu kožu. Dobro će delovati masno mleko i jogurt i med. Za pripremu vam treba kašikica do dve svakog sastojka, a u frižideru smesu možete držati i do dve nedelje.

Maska od kafe i kakaa

Foto: Depozit

Sastojci: 

  • dve kašičice mlevene kafe, 
  • dve kašičice kakaa u prahu, 
  • tri kašičice punomasnog mleka ili jogurta, 
  • kašičica meda 

Pročitajte još: Gde devojke najčešće GREŠE: Evo kako se PRAVILNO konturiše nos! (VIDEO)

Priprema: 

Sve navedene sastojke treba dobro pomešati i naneti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom vodom. Dok nanosite masku, lagano izmasirajte lice za bolju cirkulaciju.

Mirisni piling za celo telo

Sastojci: 

  • tri kašičice taloga od kafe, 
  • jedna kašičica ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), 
  • smeđi šećer 

Priprema: 

Pomešajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje i malo smeđeg šećera. Dobijenu smesu umasirajte u kožu, to će ukloniti mrtve ćelije i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše će upijati hranjive sastojke iz krema.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas