Oglas
· · Komentari: 0
JAGODA

Ne bacajte PETELJKE JAGODA, osušite ih i napravite ČAJ za imunitet

Prilikom čišćenja jagoda ne bacajte peteljke i listiće jer su veoma korisni.

1623243398_jagode.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Još od antičkih vremena poznata su lekovita svojstva jagoda. Ovo voće izuzetne arome i lepog izgleda veoma je ukusno i zdravo. Obiluje vitaminima A i C, vlaknima, gvožđem i folnom kiselinom.

Pročitajte još: Revolucionalno otkriće ruskih naučnika: Heljda je super-fud, a osim što usporava starenje ima i nevervatne moći!

Jagode jačaju imunitet

Blagotvorne su pri oporavku od bolesti, jačaju imunitet, prevencija su kod bolesti želuca, pomažu u lečenju artritisa, reume, anemije, olakšavaju tegobe kod kamena u bubregu, blagotvorno deluju na povećan holesterol i povišen krvni pritisak. Osim toga, jagode ubrzavaju metabolizam i usporavaju starenje.

Ne bacajte peteljke, jer su pravo blago.
Čaj od peteljki
Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki šumskih ili baštenskih jagoda preliti čašom ključale vode. Neka odstoji poklopljeno 20 minuta. Piti tri puta dnevno. Ovaj čaj prijatnog ukusa odlično je pomoćno sredstvo u terapiji obolelih od kancera.

Koliko je sočan plod ovog voća koristan u nekim medicinskim stanjima, ne čudi da su lekoviti i delovi biljke koji se obično uklanjaju. Zato, prilikom čišćenja jagoda, ne treba bacati listiće oko ploda i peteljke. Zagovornici ruske narodne medicine koriste ovaj "otpad" u lečenju mnogih oboljenja.

Pročitajte još: RUSKI lekar i naučnik HRISTO MERMESKI otkriva revolucionarni lek za NAJTEŽE BOLESTI (RECEPT)

Osušite peteljke i listiće jagoda

Peteljke i listiće jagoda trebalo bi osušiti i čuvati kao vitaminsku rezervu. Oni imaju više vitamina C nego njeni plodovi, a kao i plodovi sadrže iste mikroelemente (gvožđe, bakar, cink, mangan, hrom, olovo i kadmijum).

Čaj od peteljki jagoda jača nervni sistem.

Čajevi od peteljki i listića jagode jačaju nervni sistem i deluju protivstresno. Odlično su sredstvo za otklanjanje umora i depresivnih stanja, blagotvorni su za krv i poboljšavaju stanje bubrega. Odlični su i za obolele od dijabetesa, jer utiču na normalizaciju šećera u krvi.

Pročitajte još: Ruska travarka NESTOROVNA: Poštujte 8 jednostavnih pravila i sprečite razvoj MALIGNIH BOLESTI

Peteljke i listići jagoda (baštenskih i šumskih) podmlađuju kožu i utiču na rast kose, a nanose se usitnjeni na lice i vrat u obliku maske. Za brži rast i gušću kosu odlična je kaša od izmiksanih listića i peteljki, uz dodatak isceđenih sokova bokvice i kalanhoje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas